Home > Daily GK Questions > Important GK Quiz Questions – 22nd June 2017 MCQ based Current Affairs Questions

Important GK Quiz Questions – 22nd June 2017 MCQ based Current Affairs Questions

22nd June 2017 GK Questions

In the today section, you can get Current GK Questions of Latest Current Affairs. Aspirants preparing for SSC, Railway, UPSC, Bank, Police Jobs can practice the Daily GK Questions to grab the job. Check Today’s Important 22nd June 2017 GK Questions on this page. Get Latest Current Affairs Quiz Questions Capsule from below sections.

Important GK Quiz Questions   22nd June 2017 MCQ based Current Affairs Questions

22nd June 2017 Current Affairs Quiz Questions – Today’s GK

Q1. Union Government has signed loan of $275 million with __________ for a piped water supply project to upgrade 64 small towns of Madhya Pradesh.

  1. ABN Amro Bank
  2. Asian Development Bank
  3. Federal Bank
  4. South Asian Bank

Answer – 2

Q2. Which bank has partnered with Hike Messenger to launch in-app Wallet

  1. Andhra Bank
  2. Canara Bank
  3. HDFC Bank
  4. Yes Bank

Answer – 4

Q3. Which satellite is being tested by the NASA on Space Station for the First Time

  1. Brahmos – III
  2. Agni -II
  3. Roll-Out Solar Array (ROSA)
  4. GSLV – II

Answer – 3

Q4. For which of the following Madhya Pradesh Government announces power subsidy

  1. Farmers
  2. Factories
  3. Multi – National Companies
  4. Educational Institutions

Answer – 1

Q5. First time train that runs on Virtual Tracks has announced publicly by which country

  1. Saudi Arabia
  2. Russia
  3. China
  4. England

Answer – 3

Daily General Knowledge Questions – 22nd June 2017 Current Affairs Capsule

1.Name of the Judge who is renominated as ICJ Judge by India

  1. Kurian Joseph
  2. K.G. Balakrishnan
  3. Dalveer Bhandari
  4. H.J.Kania

Answer – 3

2. Which company has announced launch of a floating dock for Indian Navy

  1. Tech Mahindra
  2. Larsen & Toubro
  3. Ashok Leyland
  4. Ford Company

Answer – 2

3. Which bank has partnered with SunTec for Goods and Service Tax (GST) roll out?

  1. IDBI Bank federal
  2. HDFC Smart Life
  3. SBI Insurance
  4. Axis Federal

Answer – 1

4. Which State Government has announced Free Education For Girls From Nursery To Ph.D. recently

  1. Madhya Pradesh
  2. Rajasthan
  3. Maharashtra
  4. Punjab

Answer – 4

5. What is the theme of International Yoga Day for 2017 which is observed on June 21st

  1. Yoga for Health
  2. Heal and Healthy
  3. Health is Wealth
  4. Yoga gives Healing

Answer – 1

Important GK Quiz Questions   22nd June 2017 MCQ based Current Affairs Questions

Today’s 22nd June 2017 Current GK Questions and Answers

Q1. Which country has signed with India to promote Cooperation in The Field of Archives

  1. Portugal
  2. England
  3. South Africa
  4. United States Of America

Answer – 1

Q2. Recently which of the following Institute got the Prime Minister Yoga Award

  1. Krishnamacharya Yoga Mandiram
  2. Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute, Pune
  3. Ashtanga Institute, Mysore
  4. Bihar School of Yoga, Munger

Answer – 2

Q3. Who has appointed Crown Prince of the Saudi Arabia Recently

  1. Ibn Saud
  2. Abdullah
  3. Mohammed bin Salman
  4. Farook Abdullah

Answer – 3

Q4. Which State Government has signed MoUs with SBI for their SBIePay and SBI CMP facilities

  1. Sikkim
  2. Meghalaya
  3. Manipur
  4. Arunachal Pradesh

Answer – 2

Q5. India’s First City to install 14-foot robot to control traffic

  1. Varanasi
  2. Indore
  3. Gurgaon
  4. Ujjain

Answer – 2

22nd June 2017 GK Questions Today – Latest GK Quiz

1.Which Bollywood actress has nominated for Teen Choice Awards

  1. Deepika Padukone
  2. Katrina Kaif
  3. Kareena Kapoor
  4. Vidhya Balan

Answer – 1

2. United Nations has appointed ___________ as Goodwill Ambassador for refugees

  1. Muzoon Almellehan
  2. Amitabh Bachchan
  3. Farina Begum
  4. Anil Kapoor

Answer – 1

3. Which Airlines won the Airline of the Year Award

  1. Jet Airways
  2. Qatar Airways
  3. Kingfisher Airways
  4. Indio Airlines

Answer – 2

4. Who got the award of MBE (Member of the Order of the British Empire) underprivileged for her work and service.

  1. Annabel Mehta
  2. Meryll Sharma
  3. Shikha Belle
  4. Cyril Joshi

Answer – 1

About Swathi

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *