Home > Daily GK Questions > Daily 22nd April 2017 GK Questions | Practice Today GK Quiz | Get Latest Current Affairs Quiz Updates

Daily 22nd April 2017 GK Questions | Practice Today GK Quiz | Get Latest Current Affairs Quiz Updates

Latest 22nd April 2017 GK Questions

22nd April 2017 GK Questions are updated here for candidates reference. Aspirants can get the 22nd April 2017 GK Questions and Practice General Knowledge Quiz Up to date. Candidates Preparing for Competitive Examinations must have the knowledge about the Current Affairs and Practice Today Day to Day Current Affairs GK Questions Quiz Daily to get Know about the Current Happenings of National and International News Updates.

Daily 22nd April 2017 GK Questions | Practice Today GK Quiz | Get Latest Current Affairs Quiz Updates

Here we are Giving the Today Current Affairs and candidates can easily get Qualify in any Exam / Recruitments. The 22nd April 2017 GK Questions Quiz had given below.

22nd Apil 2017 General Knowledge Questions | Current Affairs GK

1.  Name the person who inaugurated the two-day 11th Civil Services Day program in New Delhi.

  1. Pranab Mukherjee
  2. Rajnath Singh
  3. L K Advani
  4. Narendra Modi
  5. Amit Shah

Answer:  2

2.  BRICS Film Festival 2016 was held in _____________.

  1. Brazil
  2. New Delhi
  3. Russia
  4. South Africa
  5. China

Answer:  2

3.  The 2017 BRICS Film Festival will be held in which country from June 23 to 27, 2017?

  1. South Africa
  2. Russia
  3. Brazil
  4. China
  5. India

Answer:  4

4.  National Civil Services Day is celebrated on _____________.

  1. 22 March
  2. 21 March
  3. 21 April
  4. 23 April
  5. 22 April

Answer:  3

5.  Name the person who has become the first visually impaired Indian runner to complete the historic Boston Marathon.

  1. Sagar Baheti
  2. Naval Kulkarni
  3. Saumya Vashishtha
  4. Shankar Alam
  5. Noor Sheikh

Answer:  1

6.  The RBI permitted banks to invest up to _________ of the unit capital of a Real Estate Investment Trust (REITs) or Infrastructure Investment Trusts (InvITs).

  1. 20%
  2. 12%
  3. 15%
  4. 14%
  5. 10%

Answer:  5

Get 22nd April 2017 GK Questions & Answers

1.  The English translation of writer Perumal Murugan’s novel named has won the Sahitya Akademi’s award for translation in English 2016.

  1. Half Woman
  2. Part time Worker
  3. Mangalayatan
  4. One Part Woman
  5. None of the given options is true

Answer:  4

2.  TAL Manufacturing Solutions, a wholly owned subsidiary of Tata Motors has launched India’s first industrial articulated robot and it goes by the name ___________.

  1. BRAVO
  2. CHARLIE
  3. TITAN
  4. BRABO
  5. None of the given options is true

Answer:  4

3.  Madhya Pradesh government has signed a power purchase agreement (PPA) with which Rail Corporation to supply 24 per cent of electricity generated from the Rewa ultra mega solar project.

  1. Lucknow Metro Rail Corporation
  2. Delhi Metro Rail Corporation
  3. Mumbai Metro Rail Corporation
  4. Karnataka Metro Rail Corporation
  5. Kolkata Metro Rail Corporation

Answer:  2

4.  The International Monetary Fund (IMF) projected a marginally higher than expected growth for the world economy at _______ percent in 2017

  1. 4.5
  2. 3.6
  3. 3.5
  4. 3.2
  5. 4.2

Answer:  3

5.  What is the full form of PIN

  1. Personal Identification Number
  2. Personal Verification Number
  3. Personal Identity Number
  4. Personal current Number.

Answer:  1

6.  Who honor bureaucrats in the civil service day

  1. Prime Minister Narendra Modi
  2. Mr.Suresh Prabhu
  3. Mr. Arun Jaitley
  4. Mr Naveen Patnaik

Answer:  1

7.  Who will sign the US Treasury in the USA

  1. Barack Obama
  2. Franklin Pierce
  3. Donald Trump
  4. James K. Polk

Answer:  3

22nd April 2017 General Knowledge Questions News Updates

1.   Which day is celebrated as Civil Service Day

  1. April 21st
  2. May 19
  3. March 16th
  4. Feb 22nd

Answer:  1

2.  Which Olympic champion died recently in motorbike crash?

  1. Germaine Mason
  2. Carl lewis
  3. Lebron James
  4. Micheal Phelps

Answer:  1

3.  Which card introduced fingerprint sensor recently

  1. Master card
  2. Rupay card
  3. Visa Card
  4. PayPal

Answer:  1

4.  Which design is chosen as Mascots for World Championship

  1. The Spiderman
  2. Hero the Hedgehog, Whizbee the Bee
  3. The Dora
  4. The Dancing Doll

Answer:  2

5.  Who is the Treasury Secretary of White House the USA

  1. Peter Harrison
  2. Steven Mnuchin
  3. Barack Obama
  4. Bill Clinton

Answer:  2

6.  Who Is the chief Guest of the Civil service day function

  1. Arun Jaitley
  2. Rajnath Singh
  3. Naveen Patnak
  4. Suresh Prabhu

Answer:  2

About gayathri

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *