Home > Daily GK Questions > Today’s GK | Practice 21st June 2017 Current Affairs Quiz | Daily Important GK Quiz Questions

Today’s GK | Practice 21st June 2017 Current Affairs Quiz | Daily Important GK Quiz Questions

21st June 2017 GK Questions

Hello Readers!!! Are you looking for Today’s GK Questions? Then let’s see on below sections to get 21st June 2017 GK Questions and Answers. Check Latest Current Affairs Quiz Questions. Practice Today MCQ based GK Questions given on this page. Improve your knowledge with the Daily GK Questions and Current Affairs Updates. Get General Knowledge Questions based on Latest Current Affairs for all Competitive Exams.

Todays GK | Practice 21st June 2017 Current Affairs Quiz | Daily Important GK Quiz Questions

Latest GK Questions 21st June 2017 – Current Affairs Quiz Today

Q1. In how many public places Telangana Sate Government has launched  ‘Hyderabad City Wi-Fi’ project.

  1. 1,000
  2. 200
  3. 400
  4. 700

Answer – 1

Q2. India becomes _______ country to sign UN International Convention on Road Transports

  1. 56
  2. 71
  3. 65
  4. 28

Answer – 2

Q3. Recently Union Government has launched which of the following app

  1. My BSNL App
  2. Swachh Bharat App
  3. Mobile app “Celebrating Yoga.”
  4. BHIM app

Answer – 3

Q4. Who become the ambassador to promote Goods and Service Tax represented by Union Government

  1. Arun Jaitley
  2. Anil Kapoor
  3. Suresh Misra
  4. Amitabh Bachchan

Answer – 4

Q5. Which country has announced online visa applications for Indians from July 1

  1. The United States of America
  2. Russia
  3. China
  4. Australia

Answer – 4

Today 21st June 2017 GK Questions – Daily GK Quiz

1.To manufacture ammunition in India which of the following company inks partnership with Serbia’s Yugoimport

  1. Reliance Defence
  2. Tata Communications
  3. Aditya Birla
  4. Tech Mahindra

Answer – 1

2. Union Minister Shri Piyush Goyal has launched __________ scheme

  1. Live Stock Insurance Scheme
  2. Mahatma Gandhi National Rural Employment
  3. Energy Conservation Building Code 2017
  4. National Literacy Mission Programme

Answer – 3

3. Which become the first Indian building to get a Trademark

  1. Qutub Minar
  2. Mysore Palace
  3. Golden Temple
  4. Taj Mahal Palace

Answer – 4

4. Recently who won the Junior Asian Championships Title

  1. North Korea
  2. China
  3. Iran
  4. Saudi Arabia

Answer – 3

5. Lockheed Martin has signed agreement with _________ to make F-16 Fighter Jets in India

  1. Dassault Rafale
  2. Tata Systems
  3. Boeing company
  4. Safran Group

Answer – 2

Todays GK | Practice 21st June 2017 Current Affairs Quiz | Daily Important GK Quiz Questions

Today General Knowledge Questions and Answers – 21st June 2017

Q1. How many Earth Days does ISRO’s Mars Orbiter Mission complete in Orbit

  1. 1000
  2. 500
  3. 250
  4. 150

Answer – 1

Q2. Ram Nath Kovind governor of which state has resigned recently

  1. Bihar
  2. Kerala
  3. Goa
  4. Madhya Pradesh

Answer – 1

Q3. ___________ country pledges to reach net-zero carbon emissions by the year 2045

  1. Australia
  2. Sweden
  3. China
  4. Finland

Answer – 2

Q4. Vedanta has planned to set up steel plant in ___________ State in JV with JSMDC

  1. Tamil Nadu
  2. West Bengal
  3. Jharkhand
  4. Kerala

Answer – 3

Q5. Across the world, June 20th is celebrated as __________

  1. World Earth Day
  2. World Labour Day
  3. World Heart Day
  4. World Refugee Day
Answer – 4

21st June 2017 MCQ based Current Affairs GK Quiz Questions

1. Ministry of Culture has launched the implementation of the ‘‘National Mission on Cultural Mapping of India’ on birth centenary of ____________
  1. Lal Krishna Advani
  2. Syama Prasad Mookerjee
  3. Pandit Deen Dayal Upadhyay
  4. Balraj Madhok

Answer – 3

2. Name of the CSR initiative of Snapdeal that has launched ‘HarHaathEkKitaab’ campaign

  1. Snapdeal Care
  2. Snapdeal Smile
  3. Snapdeal Gift
  4. Snapdeal Sunshine

Answer – 4

3. Who is appointed as first female foreign minister by South Korea

  1. Jeon Mi-ra
  2. Kang Kyung-wha
  3. Park Geun-hye
  4. Jang Su-jeong

Answer – 2

4. Indian Wushu Team has won how many medals in BRICS Games

  1. 5
  2. 6
  3. 10
  4. 7
Answer – 2

5. Who has won the bronze at junior chess meet in the United Kingdom (UK)

  1. Ahana
  2. Sridevi
  3. Anushree
  4. Harika

Answer – 1

About Swathi

Check Also

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 21 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 21 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 21 April 2018: Are you looking for 21 April 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *