Home > Daily GK Questions > Daily 21st April 2017 GK Questions – Latest Updates of Today Current Affairs Quiz

Daily 21st April 2017 GK Questions – Latest Updates of Today Current Affairs Quiz

Latest 21st April 2017 GK Questions

21st April 2017 GK Questions along with answers are updated here. We all aware of the fact that today No competitive Exam is there without the General Knowledge, Current Affairs Questions. Hence, we have designed this portal specially for the candidates who wish to prepare for the Competitive exams 2017. Check Day to Day Current Affairs Quiz, 21st April 2017 GK Questions. All the News Updates of National and International Countries had given here. Candidates can check our website regularly for Daily Current Affairs and GK Questions Updates.

Today 21st April 2017 GK Questions and Answers

1.   Which country contributed $250,000 to UN election assistance program

  1. Africa
  2. Liberia
  3. India
  4. Jordan
Answer:  3
2.  Who paid obeisance at Golden Temple recently?
  1. Canadian Defence Minister Harjit Singh Sajjan
  2. Australian Defence Minister Marise Payne.
  3. China Defence Minister Chang
  4. Indian Defence Minister Manohar Parrikar
Answer:  1
3.  Which place Canadian Defence Minister pays obeisance recently
  1. The Tajmahal
  2. Golden Temple
  3. Qutub Minar
  4. Agra Fort

Answer:  2

4.  Which MP engages in ‘verbal spat’ with cops recently regarding the nonfunctioning of ATM at later?

  1. Ravindra Gaikwad
  2. Bishnu Pada Ray
  3. Kothapalli Geetha
  4. Rammohan Naidu Kinjarapu.

Answer:  1

5.  How much India contribute to UN election assistance program

  1. $ 10,000
  2. $ 25,000
  3. $ 250,000
  4. $ 200,000

Answer:  3

6.  Which hotel will be e -auctioned by New Delhi Municipal Corporation

  1. Hotel Sheraton
  2. Hotel Radisson
  3. The Taj Mahal Hotel
  4. Taj Mansingh hotel

Answer:  4

7.  Which court allows Taj Mansingh hotel to e-auction

  1. Session court
  2. Magistrate Court
  3. High Court
  4. Supreme court

Answer:  4

21st April 2017 GK Questions – Practice GK Quiz

1.   Gorakhpur airport has been renamed to?

  1. Mahayogi Goraknath Airport
  2. Mahayogi Adityanath Airport
  3. Nath monastic Airport
  4. Mahayogi Gorakhpur Airport

Answer:  1

2.  How many schemes has the West Bengal government converged in the new Social Security Yojana?

  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 7

Answer:  2

3.  Which state has won the Krishi Karman Award 2015-16 for total food grain production in medium category (1 to 10 million tons)

  1. Himachal Pradesh
  2. Tamil Nadu
  3. Tripura
  4. Karnataka

Answer:  1

4.  GMR Hyderabad International Airport Ltd (GHIAL) received carbon neutrality status by Airports Council International in 2017 for which of the following level?

  1. Level 1
  2. Level 2
  3. Level 3
  4. Level 3+

5. Who has been named for the Raj Kapoor Special Contribution annual awards by Maharashtra Government?

  1. Saira Banu
  2. Jackie Shroff
  3. Vikram Gokhale
  4. Arun Nalawade

Answer:  2

6.  Who has become the first visually impaired Indian runner to complete the historic Boston Marathon?

  1. Vinod Marathi
  2. Vineet Baghel
  3. Sagar Baheti
  4. Samar Srikant

Answer:  3

7.  Allan Holdsworth, who passed away recently was well known for playing which musical instrument?

  1. Piano
  2. Guitar
  3. Drums
  4. Trombones

Answer:  2

Day to Day General Knowledge Questions Based on Latest Current Affairs

1.   Which Government is to introduce destination Buses from May 1 by National Green Tribunal

  1. Mumbai Government
  2. Delhi Government
  3. Kerala government
  4. Orissa Government

Answer:  2

2.  Which planet is being found recently by scientists

  1. Pluto
  2. Exoplanet
  3. McPlanetface
  4. TRAPPIST-1

Answer:  2

3.  Which function Rajnath to inaugurate on April 20, 2017

  1. Civil service function
  2. National sports event
  3. Military Function
  4. UN function

Answer:  1

5.  April 20th is observed as

  1. World father’s day
  2. Chinese language day
  3. World peace day
  4. International Yoga Day

Answer:  2

6.  Which national leader stamps sold for record £500,000 at an auction in the United Kingdom

  1. Mahatma Gandhi
  2. Pandit Jawaharlal Nehru
  3. Lal Bahadur Shastri
  4. Sarojini Naidu

Answer:  1

7.  Who involved in the verdict of Panama Case

  1. Nawaz Sharif
  2. Babar Nawaz Khan
  3. Sardar Muhammad Yousaf
  4. Muhammad Azhar Khan

Answer:  1

About gayathri

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *