Home > Daily GK Questions > Current GK Questions | Check 20th June 2017 GK Questions | Practice Current Affairs Quiz Today

Current GK Questions | Check 20th June 2017 GK Questions | Practice Current Affairs Quiz Today

20th June 2017 GK Questions

Aspirants who are preparaing for the competitive exams can practice the Daily GK Quiz Questions. On this page we have given Latest Current Affairs 20th June 2017. Check Today’s Important GK Questions to improve your knowledge. 20th June 2017 GK Questions and Answers had presented here. Based on Current Affairs Today we hvae provided Daily Current Affairs Quiz. Get Today MCQ based Current Affairs Quiz Questions.  Go through the below 20th June 2017 General Knowledge Questions.

Current GK Questions | Check 20th June 2017 GK Questions | Practice Current Affairs Quiz Today

Latest 20th June 2017 Current Affairs Questions and Answers

Q1. Union Government has announced _________ New Post Office Passport Seva Kendras

  1. 149
  2. 132
  3. 100
  4. 56

Answer – 1

Q2. Reserve Bank Of India (RBI) has initiated Prompt Corrective Action against which of the following bank

  1. Andhra Bank
  2. Bank of Maharashtra
  3. State Bank of India
  4. Corporation Bank

Answer – 2

Q3. Recently which country has planned to send mini ecosystem to Moon?

  1. China
  2. Pakistan
  3. Sri Lanka
  4. Sweden

Answer – 1

Q4. ________ won the Indonesia Open Super Series Premier Title

  1. P.V Sindhu
  2. Saina Nehwal
  3. Kidambi Srikanth
  4. Ashok Misra

Answer – 3

Q5. After India Which country is second biggest in International Yoga Day celebrations

  1. Pakistan
  2. China
  3. England
  4. South Africa

Answer – 2

20th June 2017 GK Questions – Today GK Quiz

1.Which cricket team has won the International Cricket Council (ICC) Champions Trophy 2017

  1. Pakistan
  2. England
  3. South Africa
  4. Australia

Answer – 1

2. For providing loans to dairy farmers which milk products company has associated with SBI

  1. Heritage Foods (India) Ltd
  2. Amul and Gujarat Coop.
  3. Tirumala Milk Products
  4. Gits Food Products Pvt. Ltd

Answer – 3

3. Which of the following union minister has approved 20 lakh houses for urban poor approved under PM Awas Yojna

  1. Venkaiah Naidu
  2. Arun Jaitley
  3. Naveen Patnaik
  4. Suresh Menon

Answer – 1

4. ___________ Institute passes key Safety Tests for Orion Spacecraft

  1. Indian Institute of Technology
  2. Kerala University
  3. National Aeronautics and Space Administration (NASA)
  4. All India Institute Of Technology

Answer – 3

5. Which board suspends Air Carnival’s flying permit

  1. International Civil Aviation Organization (ICAO)
  2. Transportation Development Centre (TDC)
  3. Directorate General of Civil Aviation (DGCA)
  4. Cyprus Aircraft Accident and Incident Investigation Board (AAIIB)

Answer – 3

Today 20th June 2017 Current Affairs Quiz – Daily GK Questions

Q1. Which country has planned to spreading message of yoga on International Yoga Day

  1. England
  2. China
  3. Russia
  4. Egypt

Answer – 4

Q2. International Day for the Elimination of Sexual Violence in Conflict has obereved on which day?

  1. 19th June
  2. 11th May
  3. 16th March
  4. 21st April

Answer – 1

Q3. Who inaugurates KIP for young overseas Indians

  1. Arun Jailtely
  2. Narendra Modi
  3. Sushma Swaraj
  4. Venkaiah Naidu

Answer – 3

Q4. Pension Fund Regulatory and Development Authority (PFRDA) has now introduced ________ which involves  Atal Pension Yojana (APY) can now be subscribed digitally

  1. [email protected]
  2. [email protected]
  3. [email protected]
  4. [email protected]

Answer – 2

Q5. Recently which civil aviation has suspended flying permit?

  1. Jet Airways
  2. AirAsia
  3. SpiceJet
  4. Air Carnival

Answer – 4

About Swathi

Check Also

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 21 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 21 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 21 April 2018: Are you looking for 21 April 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *