Home > Daily GK Questions > Practice 20th April 2017 GK Questions – Daily Current Affairs General Knowledge Quiz

Practice 20th April 2017 GK Questions – Daily Current Affairs General Knowledge Quiz

Today 20th April 2017 GK Questions

20th April 2017 GK Questions are updated here for candidates reference. Candidates who are preparing for the Latest Government Jobs Examinations Must be Updated with Latest Current Affairs Around the World. Here we are Giving 20th April 2017 General Knowledge Questions Given here. Candidates Preparing for Competitive Examinations must have the knowledge about the Current Affairs and Practice the Today Day to Day Current Affairs GK Questions Quiz Daily to get Know about the Current Happenings of National and International News Updates.

Practice 20th April 2017 GK Questions   Daily Current Affairs General Knowledge Quiz

Latest Current Affairs 20th April 2017 GK Questions

1.   What issue Air India got grounded at Delhi

  1. Extreme Weather
  2. Hydraulic failure
  3. Congestion in air traffic
  4. Late Arrival of aircraft

Answer:  2

2.  Which flight got grounded at Indira Gandhi International Airport, failure?New Delhi due to failure?

  1. Air Asia
  2. Air India
  3. Spicejet
  4. Jet Airways

Answer:  2

3.  How much crores did Delhi metro pay for its demolish the top floors of two buildings

  1. 6
  2. 5
  3. 3
  4. 2

Answer:  1

4.  Which metro station paid around 6 crores to demolish the top floors of two buildings

  1. Chennai
  2. Mumbai
  3. Delhi
  4. Kolkata

Answer:  3

5.  What issue raised by the US on North Korea and Syria at united Nations

  1. Trade violations
  2. Human rights violations
  3. Border violations
  4. Security violations

Answer:  2

6.  Which country warned North Korea and Syria over human rights violations and at the United Nations?

  1. United States
  2. Australia
  3. Europe
  4. Africa

Answer:  1

Current General Knowledge Questions | 20th April 2017 GK Quiz Questions

1.  The data center of which bank has become the first Platinum rated project under IGBC Green Data Centre Rating System in India?

  1. State Bank of India
  2. Union Bank of India
  3. ICICI bank
  4. Axis Bank

Answer:  3

2.  As per the report titled youth in India of Indian Government, India’s sex ratio may dip to _____ girls for 1000 boys in 2031

  1. 879
  2. 898
  3. 902
  4. 920

Answer:  2

3.  Which State Government has announced the launch of ‘Advanced Farming – Enriched Farmer’ scheme?

  1. Telangana
  2. Maharashtra
  3. Andhra Pradesh
  4. Karnataka

Answer:  2

4.  Which of the following state has decided to give pension to circus artists?

  1. Uttar Pradesh
  2. Gujarat
  3. Rajasthan
  4. Kerala

Answer:  4

5.  Who has won the Dr. PaduruGururajaBhat Memorial Award 2017?

  1. D.V. Bhat
  2. P. SripatiTantri
  3. A.V. NarasimhaMurthi
  4. K. SudhaRao

Answer:  3

6.  Who has been awarded theShambhaviPuraskar 2017 Award?

  1. Swapan Kumar Datta
  2. Shaifalika Panda
  3. Vipin Kumar Trivedi
  4. HariSankar Rout

Answer:  4

7.  Who has become the first cricketer to score 10,000 runs in T20 cricket?

  1. David Warner
  2. Suresh Raina
  3. Chris Gayle
  4. ViratKohli

Answer:  3

Daily 20th April 2017 Current Affairs GK Quiz | 20th April 2017 GK Questions

1.  Which partnership going to be launched by Nomura in India

  1. Fintech partnership
  2. Health care Partnership
  3. Wealth management Partnership
  4. Financial Advisory Partnership

Answer:  1

2.  Which place National Green Tribunal ordered for closure of industries recently

  1. Bengaluru
  2. Orissa
  3. Bihar
  4. Kerala

Answer:  1

3.  Which government organization orders for immediate closure of industries near Bellandur Lake, Bengaluru

  1. National Green Tribunal
  2. National Wildlife Federation
  3. Wildlife Trust of India
  4. Green peace Institute.

Answer:  1

4.  Which department sets limit for mobile content payment by account balance, bill recently

  1. Department of Railways
  2. Dept of Defence
  3. Department of Telecommunication
  4. Department of Agriculture

Answer:  3

5.  Which institute will start to function at Madhya Pradesh from the month of August.

  1. Premier Institute of Technology
  2. Vellore Institute of Technology
  3. Indian Institute of Technology
  4. Balaji Institute of Technology.

Answer:  2

6.  Who is the vice Chancellor of Vellore Institute of Technology

  1. M.G.Ramachandran
  2. G Viswanathan
  3. H .Raman
  4. V.H Narayanan

Answer:  2

7.  Which date being announced by the central government for removal of red beacons from officials cars?

  1. May 1
  2. June 22
  3. April 22
  4. May 10

Answer:  1

About gayathri

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *