Home > Current Affairs > GK Quiz Today | Practice Latest GK Questions and Answers 19th December 2017

GK Quiz Today | Practice Latest GK Questions and Answers 19th December 2017

GK Quiz 19th December 2017: Individuals can get the Latest Current Affairs 2017 here. In this article, competitions can find GK Quiz Today. These Latest GK Questions are very important for any government exam, bank exam, etc. We suggest that visit our website www.govrecruitment.com and take Daily GK Quiz to improve your general awareness.

GK Quiz Today | Practice Latest GK Questions and Answers 19th December 2017

Interested aspirants can find the General Knowledge Questions and Answers 19th December 2017 related to the nation and world news. For Private and Government job hunters, we have provided Today GK Questions which we gather from different official sources.

Latest GK Quiz Today – 19th December 2017 GK Quiz

1. Neeraj Vora, who passed away recently, is from which field?

A. Politics
B. Film Industry
C. Law
D. Journalism

Answer: B

2. At the BWF Dubai World Super Series Finals 2017, India’s top shuttler PV Sindhu lost against which player to settle for the silver medal in the women’s singles category?

A. Sayaka Sato, Japan
B. Akane Yamaguchi, Japan
C. Chen Yufei, China
D. He Bingjiao, China

Answer: B

3. For protecting the interest of home-buyers by advising the government on implementation of the Real Estate Regulation Act (RERA), the Ministry of Housing and Urban Affairs (MoHUA) has set up a 30-member central advisory council. Who appointed as the head of the MoHUA panel?

A. Rao Inderjit Singh
B. Hardeep Singh Puri
C. Narendra Singh Tomar
D. Ram Kripal Yadav

Answer: C

4. Which among the following village of Chhattisgarh has recently received the power supply for the first time since 1947?

A. Jokapatha village
B. Jagargunda village
C. Jariya village
D. Jhalariya village

Answer: A

5. In which city, the Uttar Pradesh CM Yogi Adityanath has proposed to set up a Gita Research Institute for the study of the ‘Bhagavad Gita’?

A. Ayodhya
B. Mathura
C. Varanasi
D. Allahabad

Answer: B

6. Which of the following has signed a MoU with UNESCO MGIEP to launch VR content and 360-degree videos on Indian Heritage Sites?

A. Paytm
B. Google
C. Samsung India
D. Facebook

Answer: C

7. On which date, Russia’s presidential election is to take place?

A. 01st April 2018
B. 10th March 2018
C. 21st February 2018
D. 18th March 2018

Answer: D

8. India is the most reliable regional partner of which country as per Pentagon?

A. Nepal
B. China
C. Afghanistan
D. Russia

Answer: C

9. Name the person who is first Egyptian to won Premier League player of the month award?

A. Ramadan Sobhi
B. Mohamed Elneny
C. Mohamed Salah
D. Mohamed Aboutrika

Answer:

10. Who won BBC African Footballer of the Year for 2017?

A. Mohamed Salah
B. Yacine Brahimi
C. Riyad Mahrez
D. Yaya Toure

Answer: A

11. As per Oxford dictionary, which word is declared as the word of the year?

A. Pictographwrong
B. Vape
C. Youthquake
D. Post-truth

Answer: C

12. Who is the Union Minister of State from the following names for Information and Broadcasting?

A. Rajyavardhan Singh Rathore
B. N. K. Sinha
C. Raj Kumar Singh
D. Hardeep Singh Puri

Answer: A

13. The Mahatma Gandhi Institute of Education for Peace and Sustainable Development (MGIEP) is in which city?

A. Hyderabad
B. New Delhi
C. Gurgaon
D. Lucknow

Answer: B

14. In which country, the 2017 Commonwealth Wrestling Championships was held?

A. Glasgow, Scotland
B. Edinburgh, Scotland
C. London, United Kingdom
D. Johannesburg, South Africa

Answer: D

15. United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) is located in which place?

A. Paris, France
B. Geneva, Switzerland
C. London, United Kingdom
D. Newyork, United States

Answer: D

If you noticed that we missed the answer for GK Question no: 9, then the answer is C- Mohamed Salah. How many of you noticed that? Comment below! Our team Gov Recruitment work hard to provide Latest GK Questions. So, let’s take a look at the Daily GK Quiz on our website www.govrecruitment.com. You can also bookmark our website.

About Mukunda Devineni

Check Also

08th and  09th October 2018 Current Affairs   Get 08th October 2018  Day to Day Current Affairs News Updates

08th and 09th October 2018 Current Affairs – Get 08th October 2018 Day to Day Current Affairs News Updates

Contents1 08th and  09th October 2018 Current Affairs1.1 08th  October 2018 National & International News …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *