Home > Daily GK Questions > Today 19th April 2017 GK Questions – Practice Latest GK Quiz, Current Affairs

Today 19th April 2017 GK Questions – Practice Latest GK Quiz, Current Affairs

Daily 19th April 2017 GK Questions

19th April 2017 GK Questions are updated here. Here we are providing all News Information of  19th April 2017 General Knowledge Quiz also Provided here. Competitors can practice the Day to Day General Knowledge Questions & Answers Quiz which had Provided below. All the Latest Current Affairs updates have been given here. Candidates who are Preparing for the Competitive Examinations must Know the Daily Happenings of Current Affairs Updates of 19th April 2017 GK Questions.

Today 19th April 2017 GK Questions   Practice Latest GK Quiz, Current Affairs

Today GK Quiz – 19th April 2017 GK Question & Answers

1.  How do many billions of revenue Infosys target recently?

  1. $ 10 billion
  2. $ 20 billion
  3. $ 40 billion
  4. $ 30 billion

Answer:  2

2.  Which company targets $20 billion revenue by March 2021.

  1. Cognizant
  2. Accenture
  3. Infosys
  4. Wipro

Answer:  3

3.  What is the age of Narayan Sanyal?

  1. 60 years
  2. 50 years
  3. 70 years
  4. 80 years

Answer:  4

4.  Who is top Maoist leader passed away recently?

  1. Muppala Lakshmana Rao
  2. Narayan Sanyal
  3. Malla Raj Reddy
  4. Kobad Gandhi

Answer:  2

5.  What type of doors are placed in order to avoid suicide attempts in Metro stations

  1. Metal doors
  2. Iron doors
  3. Platform screen doors (PSD)
  4. Glass doors

Answer:  3

6.  What is full form of CMRL?

  1. Chennai Metro Rail Limited
  2. Chennai Municipal Rail limited
  3. Chennai Rail Limited
  4. Chennai Metro Limited

Answer:  1

7.  In early trade, how many points did Sensex zoom?

  1. 150 points
  2. 250 points
  3. 267 points
  4. 280 points

Answer:  3

19th April 2017 GK Questions Quiz | National & International  New Updates

1.  Kempegowda Festival was organized in which city?

  1. Bengaluru
  2. Hyderabad
  3. Mumbai
  4. Delhi

Answer:  4

2.  Mobile app of RUSA and its web portal has been launched by which ministry?

  1. Ministry of Commerce and Industry
  2. Ministry of Human Resource Development
  3. Ministry of Agriculture and Farmers Welfare
  4. Ministry of Information and Broadcasting

Answer:  2

3.  Which state has launched India’s first special awareness drive to ensure that transgenders in the state register as voters?

  1. Karnataka
  2. Andhra Pradesh
  3. Maharashtra
  4. Kerala

Answer:  3

4.  How many Indian have been named in the Forbes ’30 Under 30′ Asia list 2017?

  1. 12
  2. 45
  3. 53
  4. 60

Answer:  3

5.  Which Union Minister tagged the line “ Religion-based reservation, not in country’s interest

  1. Shri Rajnath Singh
  2. Smt Sushma Swaraj
  3. Shri Arun Jaitley
  4. M Venkaiah Naidu

Answer:  4

6.  Which visa system is refined by US President Donald Trump by signing an executive order

  1. H1- B visas
  2. Nonimmigrant visa
  3. Immigrant visa
  4. Collective Visa
 Answer:  1
7.  Which two countries going to train high-speed rail technology to Indian railway officials?
  1. China, Japan
  2. Srilanka, Pakistan
  3. USA, Britain
  4. Spain, Denmark

Answer:  1

Practice 19th April 2017 General Knowledge Questions & Answers

1.   Who has won the Bahrain Grand Prix 2017?

  1. Sebastian Vettel
  2. Lewis Hamilton
  3. ValtteriBottas
  4. KimiRaikkonen

Answer:  1

2.  Guided missile destroyer “INS Chennai” has been dedicated to which city?

  1. Madurai
  2. Chennai
  3. Coimbatore
  4. Tiruchirappalli

Answer:  2

3.  Who has won the gender parity award by FICCI?

  1. Mahavir Singh Phogat
  2. Prathap C Reddy
  3. Aamir Khan
  4. Both A and B

Answer:  4

4.  Who participates in the Spring Meetings of the World Bank and IMF as well as deliberations of G20 nations?

  1. Rajnath Singh
  2. Arun Jaitley
  3. L.K Advani
  4. Suresh Prabhu

Answer:  2

5.  Which country businessman Vijay Mallya arrested?

  1. Europe
  2. Spain
  3. London
  4. India

Answer:  3

6.  Which equipment are charges being exempted from Value Added Tax (VAT) by Haryana government?

  1. Solar equipment
  2. Steel equipment
  3. Coal generation Equipment
  4. Wind equipment

Answer:  1

7.  Which of the following is the world’s first bot-to-bot communication platform

  1. ChatBot
  2. InterBot
  3. SayBot
  4. TalkBot

Answer:  2

About gayathri

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *