Home > Daily GK Questions > Today Current Affairs GK Questions – Get 18th April 2017 GK Questions | Daily GK Quiz

Today Current Affairs GK Questions – Get 18th April 2017 GK Questions | Daily GK Quiz

Get 18th April 2017 GK Questions

Here, we have given the General Knowledge Questions 18/04/2017. By reading these GK questions, you can update your General knowledge. Read the Current affairs of the particular day & try to answer the questions. It is very important for everyone to know the Current Updates Daily what are going on. If you are searching for the easy way to gain the knowledge, then this is the correct place for you. Here we have given the general knowledge questions based on the 18th April Current Affairs. Based on these updates the Get 18th April 2017 GK Questions Quiz is also available.

Get Daily GK Questions and Current Affairs Updates. Practice Get 18th & 17th April 2017 GK Questions given below. Check Today Latest Current Affairs GK Quiz Questions & Answers.

18th April 2017 GK Questions based on Latest Current Affairs

1.Which of the following has introduced ‘style ideas’ on its Android app and web-based search for fashion content?

  1. Microsoft
  2. Google
  3. Flipkart
  4. Amazon

Answer – 2

2. Which party sweeps the by-poll elections in Malappuram Lok Sabha constituency?

  1. AIADMK
  2. Aam Adami
  3. Indian Union Muslim League (IUML)
  4. BJP

Answer – 3

3. Which new train is being flagged off by railway minister Suresh Prabhu recently

  1. Metro train
  2. High-speed rail.
  3. Double Deck Passenger Trains.
  4. Vistadome coach train

Answer – 4

4. BHIM-Aadhaar app to allow payment using _________ launched

  1. Finger Print
  2. Eye Retina
  3. Touch
  4. both 1 & 2

Answer – 1

5. Who won the Singapore Open Super Series Badminton Men’s Title?

  1. Lee Dong Keun
  2. Anthony Sin Ginting
  3. Kidambi Srikanth
  4. B Sai Praneeth

Answer – 4

Today 18th April 2017 General Knowledge Questions & Answers

Q1. What is the name given to China’s Spacecraft going to be launched in the month of April?

  1. Tianzhou-1
  2. Apollo 17 CSM
  3. Dragon Spacecraft
  4. Shenzhou spacecraft.

Answer – 1

Q2. Which route does Vistadome coach train flagged off recently

  1. Meerut – Delhi
  2. Visakhapatnam to Araku valley station
  3. Mumbai to Goa
  4. Chennai – Bengaluru

Answer – 2

Q3.How much percentage of votes did President Recep Tayyip Erdogan win the yes campaign?

  1. 51.4
  2. 12.5
  3. 16.5
  4. 9.5

Answer – 1

Q4. What case does Supreme court summons to Six States Home Secretaries recently for the vacancies of 

  1. Teachers
  2. Military
  3. Water Crisis
  4. Police forces

Answer – 4

Q5. The meeting of BRICS special envoys on Middle-East was held in which city?

  1. Visakhapatnam
  2. Delhi
  3. Mumbai
  4. Hyderabad

Answer – 1

17th & 18th April 2017 GK Questions – Latest Current Affairs Quiz

1. CM Connect app launched by N. Chandrababu Naidu is based on which of the following chat platform?

  1. Hangout
  2. Whatsapp
  3. Telegram
  4. Kaizala

Answer – 4

2. Who is the author of the book ‘Building the land of five rivers’?

  1. Vineet Joshi
  2. Arvind Agarwal
  3. Arjun Gaind
  4. Pushkar Singh

Answer – 3

3. Which state has launched web application DARPAN to check corruption and keep track of government activities?

  1. Punjab
  2. Uttar Pradesh
  3. Mizoram
  4. Manipur

Answer – 4

4. Which Indian actor was honored at the 60th San Francisco Film Festival

  1. Salman Khan
  2. Aamir Khan
  3. Shah Rukh Khan
  4. Akshay Kumar

Answer – 3

5. Who has won the sixth M.S. Swaminathan Award?

  1. R.R. Hanchinal
  2. M. Prabhakar Rao
  3. M.S Swaminathan
  4. M.V. Kaul

Answer – 1

Daily GK Questions – Practice Today GK Quiz

6. Which country dropped GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast (MOAB) bomb on ISIS positions in Afghanistan?

  1. Russia
  2. France
  3. US
  4. Japan

Answer – 3

7. ‘Sagarmatha Friendship-2017’ is a joint military exercise between which two countries?

  1. India and Nepal
  2. China and Nepal
  3. China and Bhutan
  4. Bhutan and Nepal

Answer – 2

8. Who will be the head of the Inter-Disciplinary Committee set up by the government to examine the existing framework regarding virtual currencies?

  1. Jayshree Vyas
  2. Shri Bimal Jalan
  3. Shyamala Gopinath
  4. Shri Dinesh Sharma

Answer – 4

9. Which bank retrieved hacked $171 million in 6 days from RBI

  1. State bank of India
  2. Karnataka Bank
  3. Union Bank of India
  4. Allahabad Bank

Answer – 3

10. Which organization has released the Global Analysis and Assessment of Sanitation and Drinking-Water (GLAAS) 2017?

  1. WHO
  2. World Bank
  3. IMF
  4. Global Health Council

Answer – 1

About Swathi

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *