Home > Daily GK Questions > GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | 18 January 2018 GK Quiz |Daily GK Questions and Answers

GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | 18 January 2018 GK Quiz |Daily GK Questions and Answers

GK Quiz Today: Welcome to the world of latest GK Questions. 18 January 2018 GK Quiz has given here for the sake of candidates who want to improve their knowledge. Practicing GK Quiz is very important to enhance your general awareness. In this article, we also provide answers to the GK Questions. Aspirants who are interested and daily search for the Daily GK Quiz can bookmark our website www.govrecruitment.com.

GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | 18 January 2018 GK Quiz |Daily GK Questions and Answers

Interested aspirants can find the General Knowledge Questions and Answers 18 January 2018 related to the nation and world news. For Private and Government job hunters, we have provided Today GK Questions which we gather from different official sources.

GK Today – 18 January 2018 GK Quiz

1. Which football player from the following got retired recently?

A. Omar Sivori
B. Mario Kempes
C. Ronaldinho
D. Javier Zanetti

Answer: C

2. In which country, A group of Muhajirs launched ‘Free Karachi’ campaign?

A. Afghanistan
B. Pakistan
C. India
D. The United States of America

Answer: D

3. Vice President M Venkaiah Naidu inaugurated the 12th Annual convention of central information commission at ____?

A. Mumbai
B. New Delhi
C. Banglore
D. Chennai

Answer: B

4. Which research institute publishes the 1st picture taken by recently launched satellite?

A. ISRO
B. NASA
C. Indian Institute of Science
D. IISER

Answer: A

5. Name the first country to be connected to India’s National Knowledge Network?

A. Myanmar
B. Nepal
C. Bangladesh
D. Sri Lanka

Answer: D

6. Vice Admiral Ajendra Bahadur Singh appointed as the Chief of Staff of which naval command?

A. Coastal Naval Command
B. Western Naval Command
C. Southern Naval Command
D. Eastern Naval Command

Answer: B

7. Industrial Development scheme announced in which state?

A. Jammu and Kashmir
B. Bihar
C. Kerala
D. Tamil Nadu

Answer: A

Hindi GK Quiz – 18th January 2018 GK Questions in Hindi

Individuals can get Hindi GK and Latest GK Quiz Today here. In this article, competitors can find Today’s GK Questions. We suggest that visit our website www.govrecruitment.com and take Daily Hindi GK Quiz to improve your general awareness.

8. किस देश ने हाल ही में विश्व की सबसे बड़ी वायु शोधक बनाया था?

A. अल्बानिया
B. पाकिस्तान
C. इंडिया
D. चीन

Answer: D

9. राज्य का नाम बताएं जिसने राज्य सार्वजनिक उद्यमों और स्वायत्त निकायों के अतिरिक्त धन के कुशल प्रबंधन के लिए एनबीएफसी बनाने का निर्णय लिया है?

A. उत्तर प्रदेश
B. गुजरात
C. महाराष्ट्र
D. हरयाणा

Answer: D

10. आतंकवाद पर पाकिस्तान को डांटते हुए बहादुरी पदक किससे सम्मानित किया गया?

A. एंटोनी विलियम्स
B. डोनाल्ड ट्रम्प
C. व्लादिमीर पुतिन
D. हिलेरी क्लिंटन

Answer: B

11. डिजिटल इनवॉइस डिस्काउंटिंग प्लेटफॉर्म इनवोइसीमार्ट, एमजंक्शन सर्विस लिमिटेड और किस बैंक के बीच एक संयुक्त उद्यम है?

A. एचडीएफसी बैंक
B. यस बैंक
C. आईसीआईसीआई बैंक
D. ऐक्सिस बैंक

Answer: D

12. तीसरी रैसीना वार्ता किस शहर में हुई थी?

A. पटना
B. नई दिल्ली
C. चेन्नई
D. विशाखापत्तनम

Answer: B

13. एससीओ के महासचिव कौन हैं?

A. साग्री इमांडोसोव
B. वांग काइवेन
C. रशीद अलीमोव
D.अजीज नोसोरोव

Answer: C

14. किस भारतीय कंपनी ने हाल ही में 2 इजरायल फर्मों के साथ समझौतों पर हस्ताक्षर किए थे?

A. इंडियन ऑयल कॉर्पोरेशन
B. अशोक लीलैंड
C. टेक महिंद्रा
D. एल एंड टी लिमिटेड

Answer: A

We hope that given General knowledge Questions, 18 January 2018 GK Quiz are useful to improve your knowledge. You can practice more and more GK Questions on our website www.govrecruitment.com. Our team Gov Recruitment work hard to provide Latest GK Quiz. So, let’s take a look at the Daily GK Quiz. You can bookmark our website.

About Mukunda Devineni

Check Also

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 21 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 21 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 21 April 2018: Are you looking for 21 April 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *