Home > Daily GK Questions > 17th June 2017 GK Questions – Daily General Knowledge Quiz – Latest Current Affairs Updates

17th June 2017 GK Questions – Daily General Knowledge Quiz – Latest Current Affairs Updates

17th June 2017 GK Questions

17th June 2017 GK Questions and Answers are presented here to practice for the candidates those who are preparing for the various competitive exams like Bank Jobs, Defence Jobs, etc. So, the applicants can practice Daily GK questions and Current Affairs Quiz on our website to gain your Knowledge. By referring General Knowledge Questions, you can get the knowledge of National and International Current Affairs updates.

17th June 2017 GK Questions   Daily General Knowledge Quiz   Latest Current Affairs Updates

Check the provided Today GK or 17th June 2017 GK Questions and Answers based on Latest Current Affairs News. Here we have updated the MCQ based 17th June 2017 Current Affairs Quiz Questions and Answers.

17th June 2017 General Knowledge Questions and Answers

1. Who created the world record by becoming Fastest Batsman to Score 8000 runs in One Day International (ODI)?

A.Virat Kohli
B.Suresh Raina
C.Gautam Gambhir
D.Parthiv Patel

Answer: A

2. Which award is conferred to the Yeshe Dorjee Thongshi recently?

A.Sahitya Akademi Award
B.Pampa Award
C.Sandesha Award
D.Bhupen Hazarika Award

Answer: D

3. With Flipkart Which company received approval from the Competition Commission of India (CCI)?

A.eBay
B.Snapdeal
C.Amazon
D.Oyo stores

Answer: A

4. Which country got the first place at 22nd Global Innovation Index (GII) 2017?

A.Singapore
B.Netherlands
C.The United States of America
D.Switzerland

Answer: A

5. Which software company Executive is Ramanathan Ramanan?

A.Infosys
B.Tata Consultancy Services
C.Cognizant
D.Wipro

Answer: B

17th June 2017 Current Affairs Quiz – Practice Today GK Questions & Answers

17th June 2017 GK Questions   Daily General Knowledge Quiz   Latest Current Affairs Updates

6. Which mobile payments company join with Yes Bank recently?

A.Paytm
B.Freecharge
C.TerraPay
D.Quickr

Answer: C

7. Which bank places restrictions on banking activities of Central Bank of India?

A.Reserve Bank of India
B.Canara Bank
C.Karnataka Bank
D.Dena Bank

Answer: A

8. Which port trust organizes ‘Sabka Saath Sabka Vikas Sammelan’ at Tenkasi in Tamil Nadu?

A.Visakhapatnam Port
B.Kandla Port
C.V.O. Chidambaranar Port Trust
D.Mumbai Port

Answer: C

9. Whose name is to be kept for Haryana’s open defecation-free village?

A.Donald Trump
B.Harish Yadav
C.Manohar Raj
D.Manmohan Singh

Answer: A

10. Who served as the 17th Chief Justice of India from July 1985 to December 1986?

A.K.G. Balakrishnan
B.J.S. Verma
C.Prafullachandra Natwarlal Bhagwati
D.V.R. Krishnan

Answer: C

17th June 2017 GK Questions & Answers – MCQ Based Current Affairs Quiz

11. Who is conferred with Bhupen Hazarika Award recently?

A.Yeshe Dorjee Thongshi
B.Agha Shahid Ali
C.Tabish Khair
D.Vikram Seth

Answer: A

12. Who is to head Atal Mission under NITI Aayog?

A.Kumar Gupta
B.Suresh Varma
C.Ramanathan Ramanan
D.Ashok Selvan

Answer: C

13. Who Approves Creation of New UN Office of Counter Terrorism recently?

A.Narcotics Control Bureau
B.United Nations General Assembly
C.Telecom Enforcement Resource and Monitoring
D.National Technical Research Organisation

Answer: B

14. Which award is presented for the Delhi Metro Railway Corporation (DMRC) Principal Sreedharan?

A.Nanniyode Rajan Award
B.Arjuna Award
C.Ashok Chakra
D.Padma Vibhushan

Answer: A

15. Which country is the 60th Position at 22nd Global Innovation Index (GII) 2017?

A.India
B.Africa
C.Canada
D.England

Answer: A

17-06-2017 General Knowledge Quiz Questions and Answers

16. Which state village will open defecation-free village to be named after Donald Trump?

A.Uttar Pradesh
B.Haryana
C.Goa
D.Tamil Nadu

Answer: B

17. Which bank approves $150 million for India Infrastructure Fund recently?

A.Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB)
B.ABN Amro Bank
C.Standard Chartered
D.Citibank

Answer: A

18. Which Indian Cricket player is fifth to play 300 One Day Internationals?

A.Yuvraj Singh
B.Suresh Raina
C.Parthiv Patel
D.Ravinder Ashwin

Answer: A

About Nagarani

Check Also

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 21 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 21 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 21 April 2018: Are you looking for 21 April 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *