Home > Daily GK Questions > Daily Current Affairs Quiz – Get 16th June 2017 GK Questions for All Competitive Exams

Daily Current Affairs Quiz – Get 16th June 2017 GK Questions for All Competitive Exams

16th June 2017 GK Questions

16th June 2017 GK Questions – Competitors practice Daily GK Questions to grab the job who are preparing for the Government Jobs. General Knowledge plays important role in every competitive exam. For those candidates, we have provided Day to Day GK Questions on this page. Daily we are updating the MCQ based Current Affairs Quiz Questions and Answers. Practice GK Quiz Daily. Get Today’s Important GK Questions from below sections.

Daily Current Affairs Quiz   Get 16th June 2017 GK Questions for All Competitive Exams

Today’s Important GK Question 16/06/2017 – Latest Current Affairs Updates

Q1. IOC, BPCL, HPCL has signed an agreement to set up the World’s Largest Refinery in which state?

  1. Kerala
  2. Maharashtra
  3. Karnataka
  4. Andhra Pradesh

Answer – 2

Q2. Which scheme has approved by Union Cabinet on Short-Term Crop Loan to Farmers

  1. Interest Subvention Scheme (ISS)
  2. Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana (PMJDY)
  3. Atal Pension Yojana (APY)
  4. Pradhan Mantri MUDRA Yojana (PMMY)

Answer – 1

Q3. Which private sector bank has got High rating for code compliance

  1. Karnataka Bank
  2. Andhra Bank
  3. IDBI Bank
  4. Dena Bank

Answer – 4

Q4. Recently which of the following country has appointed Envoys to Italy, Denmark, Belgium and EU

  1. Saudi Arabia
  2. Pakistan
  3. India
  4. China
Answer – 3

Q5. Which country has launched its first X-ray Space Telescope

  1. China
  2. India
  3. Pakistan
  4. Germany
Answer – 1

16th June 2017 GK Questions and Answers – Today GK Quiz

1.Which Israeli Author wins the Man Booker International Prize recently?
  1. David Grossman
  2. John Williams
  3. Antony George
  4. Williams Michael

Answer – 1

2. ___________ become the first Indian woman judge on International sea law tribunal

  1. Anna Chandy
  2. Leila Seth
  3. Neeru Chadha
  4. Sujatha Manohar

Answer – 3

3. Which country to be the Co-Partner Country in ANUGA 2017

  1. Germany
  2. India
  3. The United States of America
  4. Ethiopia

Answer – 2

4. Which union cabinet has approved MoU between India and Palestine

  1. Agriculture cooperation
  2. Security purposes
  3. Cooperation of Research Cycle For bilateral
  4. technical cooperation in infrastructure

Answer – 1

5. On which date World Elder Abuse Awareness Day has observed

  1. 14th July
  2. 2nd August
  3. 25th May
  4. 15th June

Answer – 4

Daily Current Affairs Quiz   Get 16th June 2017 GK Questions for All Competitive Exams

GK Questions Today 16th June 2017 – Daily Current Affairs Quiz

Q1. To boost Afghanistan economy __________ Bank has approved over $500 million

  1. World Bank
  2. Reserve Bank of India
  3. Karnataka Bank
  4. Andhra Bank

Answer – 1

Q2. Recently who appointed as the Ireland’s youngest Prime Minister

  1. Brian Cowen
  2. Leo Varadkar
  3. John Bruton
  4. Albert Reynolds

Answer – 2

Q3. Which bank partnered with TerraPay for faster international remittance?

  1. HDFC Bank
  2. Axis Bank
  3. Yes Bank
  4. ICICI Bank

Answer – 3

Q4. In which city first Human Library event in India was held

  1. Hyderabad
  2. Mumbai
  3. Indore
  4. Jaipur

Answer – 3

Q5. As a part of which project Kuwait launched e-platform to educate migrant workers on their legal rights

  1. “Together” project
  2. “Help Us” project
  3. “Forever” Project
  4. “Human Rights” Project

Answer – 1

MCQ based 16th June 2017 Current Affairs Questions and Answers

1.Which Indian Woman has served as President of the United Nations General Assembly

  1. Vanitha Rai
  2. Archana Surendran
  3. Lakshmi Pandit
  4. Vidya Balan

Answer – 3

2. For Equity Research Distribution Emkay has signed agreement with _________

  1. Deutsche Bank
  2. Development Bank of Singapore Limited (DBS) Bank
  3. BNP Paribas Bank
  4. American Express Bank

Answer – 2

3. Who appointed as Executive Vice President, GSTN (Goods and Services Tax Network)

  1. Kajal Singh
  2. Prakash Kumar
  3. Navin Kumar
  4. B.N. Sharma

Answer – 1

4. Who become the First Honorary Citizen of Manchester

  1. Richard Leese
  2. Ariana Grande
  3. Andrei Geim
  4. Konstantin Novoselov

Answer – 2

5. Anita Pallenberg was a renowned as __________ who passed away recently.

  1. Politician
  2. Author
  3. Singer
  4. Actress

Answer – 4

 

About Swathi

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *