Home > Current Affairs > Today’s GK Quiz | 16th December 2017 GK Questions and Answers

Today’s GK Quiz | 16th December 2017 GK Questions and Answers

Welcome to the world of latest GK Questions. 16th December 2017 GK Quiz has given here for the sake of candidates who want to improve their knowledge. Practicing GK Quiz is very important to enhance your general awareness. In this article, we also provide answers to the GK Questions. Aspirants who are interested and daily search for the Daily DK Quiz can bookmark our website www.govrecruitment.com.

Todays GK Quiz | 16th December 2017 GK Questions and Answers

Today’s 16th December 2017 GK Quiz

1. Which of the following cricketer is the first-ever batsman to score three double centuries in ODIs on the planet?

A. Virat Kohli
B. Rohit Sharma
C. Shikhar Dhawan
D. Mahendra Singh Dhoni

Answer: B

2. Which Indian actor was honored with the 2017 Mother Teresa Memorial Award for her/his social activities?

A. Amitabh Bachchan
B. Deepika Padukone
C. Shahrukh Khan
D. Priyanka Chopra

Answer: D

3. According to the ‘World Economic Situation and Prospects 2018’ report by what percent of GDP growth for India for 2018?

A. 7.2
B. 7.4
C. 7.6
D. 7.8

Answer: A

4. Name the person who was recently elected as the Executive Director of Reserve Bank of India?

A. Meena Hemchandra
B. KS Joshi
C. Uma Shankar
D. TR Ramachandran

Answer: C

5. Who is World’s Highest-Paid Athlete of All Time recently?

A. Peter John
B. Michael Jordan
C. Williams Herson
D. James Williams

Anwer: B

6. Recently NITI Aayog has launched which day?

A. National Democracy Day
B. World Earth Day
C. World Peace Day
D. ATL Community Day

Answer: D

7. For which project, Indian government planning to merge two phases?

A. Yamuna
B. Godavari
C. Ken-Betwa River
D. Kaveri

Answer: C

8. Name the person who was awarded the inaugural Diwali “Power of One” award of the UN?

A. Arundhati Bhattacharya
B. Aishwarya Rai
C. Nita Ambani
D. Laxmi puri

Answer: D

9. Regarding mobile internet speed in the Speedtest Global Index released by Ookla India is in which place?

A. 86
B. 109
C. 61
D. 42

Answer: B

10. Kumbh 2019 logo was launched by which state governor?

A. Uttar Pradesh
B. Kerala
C. Karnataka
D. Tamil Nadu

Answer: A

11. Name the state government from following states which declares government job for International Medal Winners?

A. Andhra Pradesh
B. Madhya Pradesh
C. Kerala
D. Karnataka

Answer: B

12. According to which dictionary, ‘Feminism’ was named as the word of the year 2017?

A. Oxford Dictionary
B. Merriam-Webster
C. Dictionary.com
D. Cambridge English Dictionary

Answer: B

13. Which submarine is the first indigenously built Scorpene-class submarine to be selected into the Indian Navy and stared by Narendra Modi?

A. INS Kalvari
B. INS Khander
C. INS Karanj
D. INS Kursura

Answer: A

14. Which day is observed as the National Energy Conservation Day?

A. 13 December
B. 14 December
C. 15 December
D. 11 December

Answer: B

15. To overcome the World War II legacy which two nations met recently which show the relationship between those two countries?

A. Italy and Germany
B. Ukraine and Poland
C. Russia and Japan
D. France and Germany

Answer: B

16. Whom to inaugurate World Telugu Conference recently?

A. Shri Ramesh
B. Shri Arjun Sharma
C. Shri Naresh Sharma
D. Shri M Venkaiah Naidu

Answer: D

We hope that given General knowledge questions are useful to improve your knowledge. You can practice more and more GK questions on our website www.govrecruitment.com.

About Mukunda Devineni

Check Also

08th and  09th October 2018 Current Affairs   Get 08th October 2018  Day to Day Current Affairs News Updates

08th and 09th October 2018 Current Affairs – Get 08th October 2018 Day to Day Current Affairs News Updates

Contents1 08th and  09th October 2018 Current Affairs1.1 08th  October 2018 National & International News …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *