Home > Daily GK Questions > Practise 16th April 2017 GK Questions – Latest Highlights of Today General Knowledge Questions

Practise 16th April 2017 GK Questions – Latest Highlights of Today General Knowledge Questions

Daily 16th April 2017 GK Questions

16th April 2017 GK Questions are updated here. Practice the Latest Current Affairs GK Quiz and Practice the Today GK Questions and Answers. Get the 16th April 2017 General Knowledge Questions and Answers Quiz. Get Daily General Knowledge Questions and Answers. Practice Daily GK Questions of Current Affairs Updates. Get the 16th April 2017 GK Questions based on Today Latest Current Affairs. Check Day to Day Current Affairs Quiz, 16th April 2017 GK Questions. All the News Updates of National and International Countries had given here.

Practise 16th April 2017 GK Questions   Latest Highlights of Today General Knowledge QuestionsPractise 16th April 2017 GK Questions   Latest Highlights of Today General Knowledge Questions

Candidates can check our website regularly for Daily Current Affairs and GK Questions Updates.

Today 16th April 2017 General Knowledge Questions

1.  Among USA trading countries, which country mainly manipulated their currency to make their exports cheaper?

  1. South Korea
  2. North Korea
  3. China
  4. Taiwan

Answer:  3

2.  Due to Kulbhushan Jadhav death sentence Which meeting got canceled between India and Pakistan

  1. Agra summit
  2. Maritime security
  3. Advisors meeting
  4. SAARC meeting

Answer:  2

3.  Recently, Jawaharlal Nehru University’s Central Library was renamed as?

  1. Anna Central Library
  2. Periyar Central Library
  3. Dr B. R. Ambedkar Central Library
  4. Mahatma Gandhi Central Library

Answer:  3

4.  On 15th April, whose birthday celebration is carried out in North Korea

  1. Kim II Sung
  2. Kim Jong
  3. Roh Moo-hyun
  4. Kim Dae-Jung

Answer:  1

5.  Which train derailed at Rampur in Uttar Pradesh?

  1. Rajya Rani Express
  2. Rajthani express
  3. Delhi express
  4. Mumbai express

Answer:  1

6.  Who represents India in World Masters Game going to held at Auckland

  1. Mann Kaur
  2. Wilma Ramsay
  3. Carol Wayne
  4. Mary Kom

Answer:  1

7.  Where is World Masters Game going to be held?

  1. Auckland
  2. New Zealand
  3. Switzerland
  4. Holand

Answer:  1

16th April 2017 Current Affairs Questions – Today GK Quiz

1.  Which state Chief Minister bans names of ministers, MLAs on inaugural stones

  1. Kerala CM Pinarayi Vijayan
  2. Karnataka CM K.Siddaramaiah
  3. Punjab CM Amarinder Singh
  4. Andhra Pradesh CM Chandra Babu Naidu

Answer:  3

2.  How many tons of Salt produced in the state of Tamil Nadu, in Tuticorin District in a year

  1. 27 lakh tons
  2. 10 lakh tons
  3. 11 lakh tons
  4. 6 lakh tons

Answer:  1

3.  Which type of bomb is used by US officials to kill IS fighter

  1. GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast
  2. BLU – 82
  3. Hydrogen Bomb
  4. 31 – P

Answer:  1

4.  The New Development Bank (NDB) will issue bonds this year in Indian rupee and Chinese yuan. Who is the president of NDB?

  1. Dinesh Sharma
  2. Tito Mboweni
  3. Andrey Bokarev
  4. KV Kamath

Answer: 4

5.  What is the outlay of BHIM – Cash back and Referral bonus schemes?

  1. Rs 350 crore
  2. Rs 455 crore
  3. Rs 495 crore
  4. Rs 500 crore

Answer:  3

6.  BHIM – Cash back and Referral bonus schemes will be administered by _______ and implemented by _________.

  1. RBI, NPCI
  2. MEITY, NPCI
  3. NPCI, RBI
  4. NPCI, MEITY

Answer:  2

7.  IRDAI has launched an ISNP portal for insurers that will allow them to register and sell policies online. What does N stand for in ISNP stands for?

  1. Networking
  2. National
  3. Nifty
  4. New

Answer:  1

16th April GK Questions Quiz | National & International  New Updates

1.  Name the website launched by Congress dedicated to Dr. B.R. Ambedkar on his 126th Birth

  1. Quest for Equity
  2. Pillars of Equality
  3. Constitution Man
  4. Equality for all

Answer:  1

2.  Name the first Railway station in India to be fully managed by Private Company.

  1. Balaghat station
  2. Habibganj station
  3. Baralai station
  4. Betul station

Answer:  2

3.  Which state has launched ‘Operation Durga’ to ensure women safety in the state?

  1. Punjab
  2. Uttar Pradesh
  3. Haryana
  4. Himachal Pradesh

Answer:  3

4.  Name the food delivery and home services app launched by Google in India?

  1. Aero
  2. Areo
  3. DHSI
  4. DGo

Answer:  2

5.  Name the sole Bollywood actress named in THE 30 UNDER 30 ASIA: CELEBRITIES list of FORBES.

  1. Shraddha Kapoor
  2. Alia Bhatt
  3. Kriti Sanon
  4. Parineeti Chopra

Answer:  2

6.  The Reserve Bank has allowed Aditya Birla Group firm Grasim Industries to raise the foreign shareholding from 30% to ___

  1. 49%
  2. 51%
  3. 74%
  4. 100%

Answer:  1

7.  Name the state which has recently launched a campaign named ‘Operation Durga’ to ensure safety towards women.

  1. Uttar Pradesh
  2. Bihar
  3. Haryana
  4. Andhra Pradesh
  5. Jharkhand

Answer:  3

About gayathri

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *