Home > Daily GK Questions > Today Online GK Quiz – Read Current Affairs Questions & Answers of 14th September 2017

Today Online GK Quiz – Read Current Affairs Questions & Answers of 14th September 2017

14th September 2017 GK Questions

GK Today (14th September 2017 GK Questions) – Are you people preparing for Upcoming Government Exams / Competitive Exams? If Yes good news for all of you candidates. We are providing Daily GK Questions, Latest Current Affairs Quiz, and Online GK Current Affairs Quizzes. You all know that nowadays GK plays a major thing in every competitive exam. To improve your General Knowledge Skills, you can check Latest General Knowledge Questions & Answers from Trendy News Happening all over the World. For Easy of Candidates, We are giving the GK Questions in Hindi PDF. Download Today’s 14th September 2017 GK Questions & Answers from below sections.

Today Online GK Quiz   Read Current Affairs Questions & Answers of 14th September 2017

Daily Current Affairs in India – Basic General Knowledge of 14th September 2017

Q1. India’s first advanced Homoeopathy Virology Lab has inaugurated in which City

  1. Kolkata
  2. Chennai
  3. Hyderabad
  4. Mumbai

Answer – 1

Q2.___________ has launched project to develop the poorest ward in Mumbai

  1. Sachin Tendulkar
  2. Sunil Gavaskar
  3. Rahul Dravid
  4. Ashwin Ravichandran

Answer – 1

Q3. Who become the First Female President of Singapore

  1. Chancellor Angela Merkel
  2. President Dilma Rousseff
  3. President Atifete Jahjaga
  4. Halimah Yacob

Answer – 4

Latest State Bank of India SO Notification 2017

Q4. Recently Paytm has partnered with _________

  1. National Payments Corporation of India (NPCI)
  2. Indian Railways
  3. Indian Airlines
  4. Bharat Petroleum Limited

Answer – 1

Q5. To Monitor IT Challenge in GST which Union Minister Constitutes GoM

  1. Finance Minister
  2. External Affairs Minister
  3. Home Minister
  4. Urban Development Minister

Answer – 1

Q6. Which State Government has to tie up with Mother Dairy for Processing plant

  1. Maharashtra
  2. Gujarat
  3. Tamil Nadu
  4. Kerala

Answer – 1

Latest Free Current Affairs (GK Quiz) 2017 – General Knowledge Today

1.Who Ties up with (IRCTC) Indian Railway Catering and Tourism Corporation

  1. Paytm
  2. Freecharge
  3. Mobiqwink
  4. PayU

Answer – 4

2. To mark MG Ramachandran’s birth centenary RBI has introduced which coins

  1. 100
  2. 5
  3. 10
  4. 25

Answer – 1

3. India’s first transgender-exclusive clinics has opened by which of the following state

  1. Kerala
  2. Bihar
  3. Madhya Pradesh
  4. Tamil Nadu

Answer – 1

Today Online GK Quiz   Read Current Affairs Questions & Answers of 14th September 2017

4. India and Japan Summit will take place at Which City

  1. Ahmedabad
  2. Chennai
  3. Kolkata
  4. Mumbai

Answer – 1

5. ___________ has released the first compendium of animal species in Indian Sundarbans?

  1. Indian Institute of Technology (BHU)
  2. Indian Institute of Technology Kanpur
  3. Rani Lakshmi Bai Central Agricultural University
  4. Zoological Survey of India (ZSI)

Answer – 4

6. US Supreme Court allows ___________ to implement refuge ban

  1. Ben Carson
  2. Bernie Sanders
  3. Beau Biden
  4. President Donald Trump

Answer – 4

Assam Cooperative Apex Bank Notification 2017

Daily GK & Current Affairs 2017 for SSC, Bank Exams – Today Current Affairs PDF Download

Q1. India’s first high-speed rail link has made between which of the following two cities

  1. Bangalore – Kochi
  2. Chennai – Hyderabad
  3. Mumbai – Ahmedabad
  4. Delhi – Kolkata

Answer – 3

Q2. “Sustainable Landscapes & Forest Ecosystems: Theory to Practice” Conference had Inguarated by whom

  1. Maneka Gandhi
  2. Nitish Kumar
  3. Mayawati
  4. Dr. Harsh Vardhan

Answer – 4

Q3. Which Country is planning to ban petrol and boosting electric vehicles

  1. Japan
  2. South Korea
  3. America
  4. China

Answer – 4

Get Today’s Current Affairs News of 14th September 2017

Q4. In the field of Disaster Management India has signed MoU with __________

  1. Tunisia
  2. Armenia
  3. Ethiopia
  4. Nigeria

Answer – 2

Q5. Apple’s New wireless charging pad is ____________

  1. AirPods
  2. AirPuds
  3. AirPower
  4. AirPrint

Answer – 3

Q6. To which Sports Priyanka Panwar is related

  1. Squash
  2. Judo
  3. Golf
  4. Athletics

Answer – 4

Q7. P Kashyap defeated by Which Chinese shuttler in Korean Open

  1. Lin Yu Hsien
  2. Zhang Jun
  3. Chen Jin
  4. Cai Yun

Answer – 1

About Swathi

Check Also

Top 10 Current Affairs Questions of 13th September 2017   Check Latest GK Current Affairs 2017

Top 10 Current Affairs Questions of 13th September 2017 – Check Latest GK Current Affairs 2017

Contents1 13th September 2017 GK Questions1.1 Download Daily Current Affairs Quiz PDF – 13th September …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *