Home > Daily GK Questions > Daily 14th April 2017 GK Questions | Today Current Affairs Quiz Questions

Daily 14th April 2017 GK Questions | Today Current Affairs Quiz Questions

Today 14th April 2017 GK Questions

14th April 2017 GK Questions along with Answers are updated here. Current Affairs of 14th April 2017 and Daily General Knowledge Quiz has Conducted here. Aspirants who are preparing for the Latest Govt Jobs Examinations like PSU, SSC, Bank Jobs must practice this Day to Day GK Quiz to get the Knowledge of Current Affairs happening in the National and International wide. Candidates can practice the Daily 14th April 2017 GK Questions and Answers from here.

Daily 14th April 2017 GK Questions | Today Current Affairs Quiz Questions

Day to Day 14th April 2017 GK Questions & Answers | Current Affairs

1.  In NATO Alliance, which country has been approved by President Trump as the 29th country?

  1. Montenegro
  2. Croatia
  3. Serbia
  4. Kosova

Answer:  1

2.  In a first quarter of the year, from 0.2 percent, what is the total net profit of Bengaluru-based Infosys company

  1. 36.03 billion rupees
  2. 25.8 billion rupees
  3. 19.2 billion rupees
  4. 16.1 billion rupees

Answer:  1

3.  How many resolutions does china has vetoed?

  1. Six resolutions
  2. Five resolutions
  3. Four resolutions
  4. Three resolutions

Answer:  1

4.  According to Thomson Reuters data, what is the expected Q4 consolidated profit

  1. 35.67 billion rupees
  2. 25.8 billion rupees
  3. 19.5 billion rupees
  4. 16.8 billion rupees

Answer:  1

5.  How many countries are there in NATO

  1. 19
  2. 28
  3. 15
  4. 16

Answer:  2

6.  Which river Justice Sheila Abdus-Salaam’s dead body was discovered in New york

  1. Hudson river
  2. Ohio river
  3. Rio Grande
  4. Yukon river

Answer:  1

Today 14th April 2017 GK Questions of National & International News Updates

1.  Which award is awarded by President Pranab Mukherjee to Sanjeev Kapoor

  1. Padma vibhushan
  2. Padma Shri Award
  3. National Award
  4. Padma Bhushan

Answer:  2

2.  How many days Tamil Nadu farmers protest at New Delhi?

  1. 31 days
  2. 28 days
  3. 16 days
  4. 17 days

Answer:  1

3.  Which region in New Zealand storm hits and made landfall

  1. North Island town of Whakatane.
  2. Wellington
  3. South Island
  4. Fiordland

Answer:  1

4.  Maitree Super Thermal Power Project is in which country?

  1. India
  2. Bangladesh
  3. Nepal
  4. Bhutan

Answer:  2

5.  What is tagline ‘one nation, one tax’ regime denotes from July 1, 2017

  1. Wealth tax
  2. GST ( Goods and service Tax)
  3. Property tax
  4. Value added tax (VAT)

Answer:  2

6.  As part of the Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA) compliance, what is the last date for account holders to submit self-certification forms?

  1. May 31, 2017
  2. April 30, 2017
  3. June 30, 2017
  4. July 31, 2017

Answer:  2

14th April 2017 Current Affairs Questions – Today GK Quiz

1.  Who is the author of the book titled ‘Matoshree’?

  1. M. Veerappa Moily
  2. Pranab Mukherjee
  3. M. Venkaiah Naidu
  4. Sumitra Mahajan

Answer:  4

2.  As per the Death Penalty Report 2016 of The Amnesty International which country carried out the most number of executions?

  1. Iran
  2. Iraq
  3. China
  4. Pakistan

Answer:  3

3.  How much Bombardier has invested in India for metro projects

  1. 33 million euros
  2. 12 million euros
  3. 15 million euros
  4. 9 million euros

Answer:  1

4.  According to the USA, which is a key nation in Asia Pacific Region

  1. India
  2. Pakistan
  3. Srilanka
  4. Bangladesh

Answer:  1

5.  Who is the author of the book titled ” Hope in a Challenged Democracy: An Indian Narrative “?

  1. Ramesh Mahajan
  2. Kiran Nagarkar
  3. Ashwin Sanghi
  4. Ashwani Kumar

Answer:  4

6.  President Pranab Mukherjee presented National Geoscience Awards 2016 to how many scientists?

  1. 24
  2. 25
  3. 26
  4. 27

Answer:  4

About gayathri

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *