Home > Daily GK Questions > Practice 13th April 2017 GK Question – Today General Knowledge Questions Quiz

Practice 13th April 2017 GK Question – Today General Knowledge Questions Quiz

13th April 2017 GK Question

13th April 2017 GK Question are presented here for sake of reference. Candidates who are Planning for the Latest Government Jobs Examinations Must be Updated with Latest Current Affairs Around the World. Here we are Giving April, 13th 2017 General Knowledge Questions Given here. Aspirants can get the 13th April 2017 GK Question and Practice General Knowledge Quiz Up to date.

Practice 13th April 2017 GK Question   Today General Knowledge Questions Quiz

Contenders preparing for Competitive Examinations must have the knowledge about the Current Affairs and Practice the Today Day to Day Current Affairs, 13th April 2017 GK Question Quiz Daily to get know about the Current Happenings of National and International News Updates.

Important Current Affairs Quiz 13th April 2017 | GK Questions

1. Mercedes’ British Formula One racer Lewis Hamilton defeated Ferrari’s four-time Formula One World Champion Sebastian Vettel to lift his _______ title at the Chinese Grand Prix

  1. Seventh
  2. Sixth
  3. Third
  4. Fifth
  5. Eighth

Answer:  4

2. The government has appointed retired Supreme Court judge Shiva Kirti Singh as the next chairman of TDSAT. What does ‘A’ stands for in TDSAT?

  1. Appeal
  2. Appellant
  3. Appellate
  4. Appealing
  5. Association

Answer:  3

3.  Name the first state Police Officer of Nagaland who has been awarded one of the nations’ military honor, ‘Shaurya Chakra’,  recently by the Government of India.

  1. Nara Karom
  2. AtuZumvu
  3. Jong Kayi
  4. SomviBihu
  5. RagiKom

Answer:  2

4.  Who has been appointed as the next Ambassador of India to the Federal Republic of Germany, recently?

  1. Mukta DuttaTomar
  2. Sucheta Jadhav
  3. Mamta Kriplani
  4. Sadhena Surohi
  5. Unmukta Chander

Answer:  1

5.  Ministry of Rural Development has released nearly Rs. 23,443 crore to the States as the first tranche for this Financial Year, under which scheme?

  1. PMJDY
  2. PMSSY
  3. PMJJBY
  4. MGNREGS
  5. APY

Answer:  4

6.  Name the first female defense minister of Spain who passed away recently.

  1. Pedro MorenesEulate
  2. Narcis Serra
  3. Jose Bono Martinez
  4. Carme Chacon
  5. Garcia Vargas

Answer:  4

13th April 2017 Latest Current Affairs and General Knowledge

1.  The President of India, ShriPranab Mukherjee inaugurated the first NIMCARE World Health Day Summit 2017 in which of the following Indian cities?
  1. Kolkata
  2. Bengaluru
  3. New Delhi
  4. Chennai
  5. Chandigarh

Answer:  3

2.  The Prime Minister ShriNarendraModi finally inaugurated an exhibition titled ___________________ in the New Delhi to mark the 100 years of Mahatma Gandhi’s first experiment of Satyagraha in Champaran.

  1. Satyagraha-Bapuko Shraddhanjali-EkNayiSoch
  2. Swachhagraha-Bapuko Bhavanjali-EkNayaAbhiyan
  3. Satyagraha-Bapuko Shraddhanjali-EkPradarshani
  4. Swachhagraha–BapuKoKaryanjali-EkAbhiyan, EkPradarshani
  5. None of the given options is true

Answer:  4

3.  UNHCR, the UN Refugee Agency has appointed __________ as its Goodwill Ambassador, recently.

  1. Kristin Davis
  2. Priyanka Chopra
  3. Yao Cheng
  4. Sachin Tendulkar
  5. Praya Lunber

Answer:  1

4.  The Reserve Bank has appointed ________ as Executive Director following the appointment of B P Kanungo as Deputy Governor.

  1. Sarla Sachera
  2. Malvika Sinha
  3. Shikha Sharma
  4. Zara Khan
  5. Sadhana Purohit

Answer:  2

5.  As per the recent announcement, North India will get its first Deoxyribonucleic acid (DNA) bank for wildlife in which city?

  1. Chandigarh
  2. Bareilly
  3. Varanasi
  4. Allahabad
  5. Agra

Answer:  2

6.  Saraswat Bank, the largest lender in the co-operative space has appointed SmitaSandhane as its Managing Director (MD). Saraswat Bank is based in

  1. Mumbai
  2. Chennai
  3. Bengaluru
  4. Kolkata
  5. Srinagar

Answer:  1

Today 13th April 2017 GK Questions & Answers

1.  India’s largest e-commerce player Flipkart has recently acquired which one of the following companies?

  1. Jabong
  2. Myntra
  3. eBay
  4. Zovi
  5. Naaptol

Answer:  3

2.  The Indo-Mongolian Joint Military Exercise 2017 has begun recently at Vairengte in Mizoram. What is the name of this joint exercise?

  1. Exercise Al-Nagah-XI
  2. Exercise Xonore-X
  3. Indo-Mongolian-X
  4. Exercise Tiger Roar-XII
  5. Exercise Nomadic Elephant-XII

Answer:  5

3. Union Home Minister Rajnath Singh launched the portal named ‘Bharat Ke Veer’ to facilitate the monetary contribution to the kin of soldier personnel killed in action. This portal is powered by which of the following bank?

  1. Punjab National Bank
  2. ICICI Bank
  3. Axis Bank
  4. State Bank of India
  5. Bank of Baroda

Answer:  4

4.  Who is the author of the book ” The Flaming Tresses of Draupadi “?

  1. M. Veerappa Moily
  2. Pranab Mukherjee
  3. M. Venkaiah Naidu
  4. Shashi Tharoor

Answer:  1

5.  Name the web portal launched by Ministry of Science & Technology on the occasion of 250th anniversary of Survey of India (SoI).

  1. Map of India
  2. Nakshe
  3. India Map
  4. Bharat ka Naksha

Answer:  2

6.  Which country has become the first country in the world to allow recreational marijuana to be sold in pharmacies?

  1. Japan
  2. Uruguay
  3. Brazil
  4. Argentina

Answer:  2

About gayathri

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *