Home > Daily GK Questions > Latest GK Quiz | 11th June 2017 Today’s GK Questions | Daily Current Affairs MCQ’s

Latest GK Quiz | 11th June 2017 Today’s GK Questions | Daily Current Affairs MCQ’s

11th June 2017 GK Questions

Competitors can get Day to Day GK Questions from this page. In the today section, we have provided MCQ based Current Affairs GK Quiz Questions. Practice 11th June 2017 GK Questions and Answers. Let’s have a look on Today’s Important GK Questions along with Latest Current Affairs Updates.

Latest GK Quiz | 11th June 2017 Todays GK Questions | Daily Current Affairs MCQs

Today’s GK Questions and Answers – 11th June 2017 GK Quiz

Q1. Who inaugurated the 1st Indian Railways Human Resources (HR) Round Table Conference

  1. Smriti Irani
  2. Pranab Mukherjee
  3. Manohar Parrikar
  4. Suresh Prabhakar Prabhu

Answer – 1

Q2. In which state 22nd European Union Film Festival (EUFF) has kicked off

  1. Rajasthan
  2. New Delhi
  3. Goa
  4. Karnataka

Answer – 2

Q3. How many new events has approved by International Olympic Committee for 2020 Tokyo Games

  1. 30
  2. 11
  3. 15
  4. 23

Answer – 3

Q4. In which state Sunil Jaglan was started the ‘Selfie with Daughter’ campaign

  1. Haryana
  2. Bihar
  3. Punjab
  4. Uttar Pradesh

Answer – 1

Q5. Which IT company has declared Donald Trump as a potential ‘threat to business’ for Indian IT industry

  1. Infosys
  2. Cognizant
  3. Wipro
  4. TCS

Answer – 3

 11th June 2017 GK Questions | Latest Current Affairs Quiz

1.To initiate transformation in the which sector NITI Aayog has launched SATH program

  1. Agricultural Sector
  2. Education and health sectors
  3. Industrial Sector
  4. Transportation Sector

Answer – 2

2. ___________ has received AIFF inaugural player of the year 2016 award?

  1. Alwyn George
  2. Gurpreet Singh Sandhu
  3. Jeje Lalpekhlua
  4. Sunil Chhetri

Answer – 3

3. China has condemned ___________ organization for imposing new anti-dumping duties on its steel products?

  1. Asia Pacific Economic Cooperation
  2. United Nations Organisation
  3. Commonwealth of Nations
  4. European Union

Answer – 4

4. Who has inaugurated new app Selfie with Daughter to raise awareness about female foeticide?

  1. Pranab Mukherjee
  2. Manohar Parrikar
  3. Arun Jaitley
  4. Narendra Modi

Answer – 1

5. In which country India has taken up the first major project Kaladan

  1. China
  2. Myanmar
  3. Bangladesh
  4. Pakistan

Answer – 2

Bookmarks our blog to get Latest Current Affairs News and Highlights. Competitors improve your knowledge skills by practicing the Daily GK Questions given on this page.

Latest GK Quiz | 11th June 2017 Todays GK Questions | Daily Current Affairs MCQs

11th June 2017 MCQ based Current Affairs GK Questions

Q1. Which of the following football player has declared as the 2016 AIFF Women’s player?

  1. Dalima Chhibber
  2. Sangita Basfore
  3. Lochana Munda
  4. Sasmita Malik

Answer – 4

Q2. Which card has released by government containing yoga protocol on Second edition of National Health Editors’ Conference on Yoga

  1. A-Card
  2. C-Card
  3. Y-Card
  4. Z-Card

Answer – 4

Q3. To which insurance company Canara bank partners to sell policies through its branches?

  1. Life Insurance Corporation
  2. United Insurance Company
  3. New India Assurance Company
  4. Bajaj Allianz General Insurance Company

Answer – 3

Q4. SBI reduces interest rate by how many basis points on home loan of above Rs. 75 lakh

  1. 12
  2. 10
  3. 15
  4. 13

Answer – 2

Q5. Which company has launched the BaNCS app development kit to help banks creating their own apps?

  1. Infosys
  2. Cognizant
  3. Wipro
  4. TCS

Answer – 4

Latest GK Questions 11th June 2017 | Today’s Current Affairs Quiz Updates

1.To which sports Ajay Jayaram is related

  1. Football
  2. Boxing
  3. Badminton
  4. Hockey

Answer – 3

2. How much compensation will be given under Krishi Rin Samadhan Yojana of Madhya Pradesh to the kin of the dead farmer?

  1. 2 crore
  2. 50 Lakh
  3. 1 crore
  4. 75 lakh

Answer – 3

3. European Union would levy duties up to ___________ percent on Chinese hot-rolled flat steel

  1. 28.7
  2. 35.9
  3. 13.2
  4. 45.5

Answer – 2

4. Facebook has launched ____________ Maps to help aid workers

  1. Disaster
  2. Calamity
  3. Tragedy
  4. Flasco

Answer – 1

About Swathi

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *