Home > Daily GK Questions > Practice 08th June 2017 GK Questions | Get Day to Day Current Affairs Quiz Questions

Practice 08th June 2017 GK Questions | Get Day to Day Current Affairs Quiz Questions

08th June 2017 GK Questions

08th June 2017 GK Questions is given here. Candidates Preparing for the government exams like SSC, Police, Defence, Railway, etc. can get Daily GK Questions and Answers from this page. Practice Day to Day Current Affairs Questions. General Knowledge is the key subject for the competitors. Check 08th June 2017 GK Questions based on Latest Current Affairs.

Practice 08th June 2017 GK Questions | Get Day to Day Current Affairs Quiz Questions

Latest Current Affairs Updates – 08th June 2017 GK Questions

Q1. For which project India has signed Loan Agreement with the World Bank

  1. Urban Development Project
  2. National Hydrology Project
  3. Assam Citizen Centric Service Delivery
  4. Uttarakhand Health Systems Development Project

Answer – 3

Q2. Which state government has implemented Green Protocol for making Weddings more Nature-Friendly

  1. Kerala
  2. Andhra Pradesh
  3. Punjab
  4. New Delhi

Answer – 1

Q3. Who won the ITF Futures Title in Singapore

  1. Raymond Sarmiento
  2. Ramkumar Ramanathan
  3. Shaheed
  4. Sriram Balaji

Answer – 2

Q4. ___________ has appointed as Chief of Copyrights Office

  1. Abdul Rahman
  2. Arul Raja
  3. Hoshiar Singh
  4. Naveen Prakash

Answer – 3

Q5. Who elected as Nepal’s Prime Minister for four times

  1. Abdul Ahmed
  2. Sher Bahadur Deuba
  3. Mohammed Hussain
  4. Raful Khan

Answer – 2

Today GK 08th June 2017 – Day to Day Current Affairs Quiz Questions

1.Which Indian Cricketer has joined the UN Campaign on Fathers

  1. Virendra Sehwag
  2. Sachin Tendulkar
  3. Rahul Dravid
  4. Gautam Gambhir

2. For developing Railway Sector Which country has signed agreement with India

  1. Sri Lanka
  2. Pakistan
  3. Iran
  4. Finland

3. ________ has approved merger between Aadhaar Housing Finance and DHFL Vysya Housing Finance

  1. National Housing Bank
  2. International Hearing Conference
  3. New India Assurance
  4. Life Insurance Corporation Of India

4. Recently Which of the following book was launched by Arundhati Roy

  1. The Secrets Of Nagas
  2. Freedom at Midnight
  3. Trains at Pakistan
  4. Utmost Happiness

5. Who become the NATO’s 29th member

  1. Albania and Croatia
  2. Norway
  3. Hungary and Poland
  4. Montenegro
Questions 1 2 3 4 5
Answers 2 1 1 4 4

Practice 08th June 2017 GK Questions | Get Day to Day Current Affairs Quiz Questions

MCQ based GK Questions and Answers 08th June 2017

Q1. Which is the First State to declare open defecation free in India?

  1. Kerala
  2. Himachal Pradesh
  3. Uttarakhand
  4. Sikkim

Answer – 4

Q2. Recently which Bollywood actress has appointed as appointed as the Brand Ambassador of Wildlife Trust of India (WTI)

  1. Anushka Sharma
  2. Dia Mirza
  3. Shraddha Kapoor
  4. Alia Bhatt

Answer – 2

Q3. ________ has won 4th Kalinga Karubaki Award?

  1. Haraprasad Das
  2. Anand Nilakantan
  3. Paramita Satapathy
  4. Rashmi Ranjan Parida

Answer – 3

Q4. Recently which institute has unveiled World’s First Hybrid ‘Aeroboat.’

  1. Indian Institute of Technology
  2. Nagaland University
  3. Kerala University International
  4. Institute For Advanced Aerospace Technologies (IIAAT).

Answer – 4

Q5. Which institute has launched exchange at GIFT City

  1. National Stock Exchange (NSE)
  2. International Stock Exchange
  3. External Commerce Agency
  4. Industrial Admit Exchange

Answer – 1

08th June 2017 GK Questions – Daily Current Affairs GK Quiz

1.__________ is the world’s first country to ban metal mining

  1. El Salvador
  2. Belize
  3. Guatemala
  4. Honduras

Answer – 1

2. Which country has topped Global healthcare rankings 2017

  1. Sweden
  2. Norway
  3. Switzerland
  4. Iceland

Answer – 3

3. Which Government has planning to replace UGC, AICTE with HEERA

  1. Narendra Modi
  2. Chandra Babu Naidu
  3. Pema Khandu
  4. Nitish Kumar

Answer – 1

4. Hoshiar Singh is related to ___________ department

  1. Department of Telecommunications
  2. Department of Income Tax
  3. Department of Health
  4. Department of Personnel and Training (DoPT)

Answer – 4

5. India has approved __________ amount of Line of Credit to Sri Lanka for the development of Railway Sector

  1. USD 529 million
  2. USD 329 million
  3. USD 538 million
  4. USD 318 million

Answer – 4

About Swathi

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *