Home > Daily GK Questions > Daily GK Quiz in Hindi!! – Latest Current Affairs Questions on 08th December 2017 | Today’s Basic General Knowledge

Daily GK Quiz in Hindi!! – Latest Current Affairs Questions on 08th December 2017 | Today’s Basic General Knowledge

08th December 2017 GK Questions

Note down Today’s Important Current Affairs Question & Answers shared on this page. Improve your GK / GA skills with the Daily GK Current Affairs Questions. Check Latest 08th December 2017 GK Questions provided on this page. Download Basic General Knowledge (GK) Questions in PDF for the cost of free.

Daily GK Quiz in Hindi!!   Latest Current Affairs Questions on 08th December 2017 | Todays Basic General Knowledge

Monthly GK Current Affairs Capsule Free PDF – Important Current GK Questions & Answers

Q1. Name the First State to Endorse Centre’s Triple Talaq Draft Bill

  1. Uttar Pradesh
  2. Madhya Pradesh
  3. Tamil Nadu
  4. Kerala

Answer – Uttar Pradesh

Q2. Which of the country officially recognize Jerusalem as the capital of Israel

  1. South Africa
  2. USA
  3. Pakistan
  4. Bulgaria

Answer – USA

Q3. Vishal Bhatia is appointed as CEO of New Supply Business for which company

  1. Swiggy
  2. Paytm
  3. Airtel
  4. Finland

Answer – Swiggy

Q4. Which country government passes Marriage Equality Law

  1. South Africa
  2. North America
  3. Australia
  4. South Africa

Answer – Australia

Q5. Who inaugurated the B R Ambedkar International Centre

  1. Suresh Balaji
  2. Ramesh Kumar
  3. Narendra Modi
  4. Vijay Prasad

Answer – Narendra Modi

Q6. Name the picture which was created using DNA origami recently

  1. Cleopatra
  2. Monalisa
  3. Princess Elsa
  4. Tajmahal Picture

Answer – Monalisa

08th December 2017 GK Questions in Hindi – Day to Day GK Current Affairs in Hindi

Q7. किस बैंक ने पांचवां द्वि-मासिक मौद्रिक नीति वक्तव्य जारी किया था?

  1. बैंक ऑफ बड़ौदा
  2. स्टेट बैंक ऑफ इंडिया
  3. भारतीय रिज़र्व बैंक
  4. केनरा बैंक

Answer – भारतीय रिज़र्व बैंक

Q8. किस भारतीय क्रिकेटर ने यूनिसेफ-आईसीसी के किशोरावस्था अभियान “किशोरावस्था के भविष्य के आकार के लिए खेल की शक्ति” शुरू की है?

  1. युवराज सिंह
  2. विराट कोहली
  3. एम धोनी
  4. सचिन तेंदुलकर

Answer – युवराज सिंह

Q9. अंतर्राष्ट्रीय ओलंपिक समिति ने 2018 के शीतकालीन खेलों में निम्न में से किस देश पर प्रतिबंध लगाया था?

  1. चिली
  2. फ्रांस
  3. रूस
  4. ग्रीस

Answer – चिली

Daily GK Quiz in Hindi!!   Latest Current Affairs Questions on 08th December 2017 | Todays Basic General Knowledge

Q10. कौन सी कंपनी मोसाम्बे के माध्यम से डिजिटल शाखाएं लॉन्च करती है

  1. एचडीएफसी स्टैंडर्ड लाइफ इंश्योरेंस
  2. बजाज आलियांज लाइफ इंश्योरेंस
  3. अधिकतम जीवन बीमा
  4. आईडीबीआई फेडरल लाइफ इंश्योरेंस

Answer – बजाज आलियांज लाइफ इंश्योरेंस

Q11. कौन सा राज्य भारत के पहलाराज्य बन गया है जो केंद्र के तीन तिल्हा मसौदा बिल का समर्थन करता है?

  1. पंजाब
  2. केरल
  3. उत्तर प्रदेश
  4. तमिलनाडु

Answer – उत्तर प्रदेश

Q12. किस मिसाइल का हाल ही में सफलतापूर्वक शुरू किया गया था?

  1. अग्नि -4
  2. अग्नि-वी
  3. पृथ्वी
  4. आकाश मिसाइल

Answer – आकाश मिसाइल

MCQ Based GK Current Affairs Questions – Today’s Online GK Quiz

Q13. To promote cashless transactions which of the following bank reduces debit card transactions at merchant outlets

  1. State Bank of India
  2. Reserve bank of India
  3. Canara Bank
  4. Bank of Baroda

Answer – Reserve bank of India

Q14. First-Ever South Asian Regional Badminton Team Championship is won by which country

  1. India
  2. Pakistan
  3. South Africa
  4. Australia

Answer – India

Q15. India and ________ sign Mou for Enhanced Cooperation in Health Sector

  1. Norway
  2. Cuba
  3. Singapore
  4. Netherlands

Answer – Cuba

Q16. Which of the following country joins hand with India for cooperation in agriculture and Phytosanitary issues

  1. Italy
  2. Pakistan
  3. Netherland
  4. Japan

Answer – Italy

Q17. Who is the Prime Minister (PM) of Australia

  1. Tony Smith
  2. Susan Kiefel
  3. Scott Ryan
  4. Malcolm Turnbull
 Answer – Malcolm Turnbull

Q18. Who is the Union Health Minister of India?

  1. Harsh Vardhan
  2. Jagat Prakash Nadda
  3. Prem Kumar Dhumal
  4. Ravi Shankar Prasad
 Answer – Jagat Prakash Nadda

About Swathi

Check Also

Expected Daily Top 10 GK Questions in Hindi | Latest Online Current Affairs GK Mock Test on 05th December 2017

Expected Daily Top 10 GK Questions in Hindi | Latest Online Current Affairs GK Mock Test on 05th December 2017

Contents1 05th December 2017 GK Questions1.1 Today’s Important Current Affairs GK Questions – Latest Online …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *