Home > Daily GK Questions > Today’s GK Questions – Practice 07th June 2017 GK Questions | Daily Current Affairs Quiz

Today’s GK Questions – Practice 07th June 2017 GK Questions | Daily Current Affairs Quiz

07th June 2017 GK Questions

07th June 2017 GK Questions – Are you fed up with searching internet to get the Daily GK Questions to prepare for the exam? Here is the right place to get GK Questions based on Latest Current Affairs. Practice Latest Current Affairs Quiz Questions and Answers. On this page, we will update the Day to Day Questions, GK Quiz Updates, MCQ based Latest Current Affairs GK Questions.

Todays GK Questions   Practice 07th June 2017 GK Questions | Daily Current Affairs Quiz

07th June 2017 GK Questions – Latest Current Affairs Quiz

Q1. Which State Government has launched the pension scheme for the single woman first in India?

  1. Tamil Nadu
  2. Kerala
  3. Goa
  4. Teleganna

Answer – 4

Q2. Recently Union Minister M.Venkaiah Naidu has launched _________ scheme

  1. PowerTex India scheme
  2. The old Gold Monetization Scheme
  3. Pradhan Mantri Yuva Yojana (PMYY)
  4. Segregation of Municipal Waste at Source Initiative for NCR

Answer – 4

Q3. Which bank has planned to develop the 100 Digital Villages

  1. Dena Bank
  2. Vijaya Bank
  3. State Bank Of India
  4. ICICI Bank

Answer – 2

Q4. To help Customers speed, performance, the rate of quality of services which ministry has launched three new apps recently?

  1. Department of Defence
  2. Department of Education
  3. Telecom Regulatory Authority of India (TRAI)
  4. Department of Income Tax

Answer – 3

Q5. Recently five Arab countries break diplomatic ties with _________ country

  1. Qatar
  2. North Yemen
  3. Dubai
  4. Saudi Arabia

Answer – 1

Today’s Important GK Questions and Answers – 07th June 2017

1.India’s biodiversity riches with increase of ____________ Species

  1. 299
  2. 499
  3. 300
  4. 258

Answer – 2

2. ____________ has cleared the Rutland Island for DRDO Missile Testing Project

  1. National Institutes of Technology in India
  2. The National Institute of Immunology (NII)
  3. National Institute of Electronics & Information Technology (NIELIT)
  4. National Board of Wildlife

Answer – 4

3. Name of the planet discovered by Astronomers which is hotter than most stars

  1. Gliese 411b
  2. Kepler 99
  3. KOI – 500 C
  4. KELT-9b

Answer – 4

4. Which bank has commissioned 200 solar-powered ATMs

  1. ICICI
  2. Canara
  3. State Bank of India
  4. Andhra Bank

Answer – 1

5. Handbook on Safe Child Program is released by whom?

  1. Harish Menon
  2. Devendra Babu
  3. J S Mathur
  4. Ramakrishnan Iyer

Answer – 3

Todays GK Questions   Practice 07th June 2017 GK Questions | Daily Current Affairs Quiz

07th June 2017 General Knowledge Questions – Today GK

Q1. _______ bank has planned to conduct mega farmers meet on 8th June 2017

  1. Canara Bank
  2. Vijaya Bank
  3. State Bank of India
  4. Dena Bank

Answer – 3

Q2. To promote green cover which company launches the initiative?

  1. Cognizant
  2. Tata Projects
  3. Infosys
  4. Wipro

Answer – 2

Q3.  India’s first Rural LED Street Lighting Project implement in ___________ State

  1. Andhra Pradesh
  2. Uttar Pradesh
  3. Tamil Nadu
  4. Kerala

Answer – 1

Q4. RBI is observing 5th – 9th June 2017 as __________

  1. Relief Bond Scheme
  2. Housing Loan Schemes
  3. Scheme of Banking Ombudsman
  4. Financial Literacy Week

Answer – 4

Q5. In which city Trin Trin India’s first public bicycle sharing project has launched

  1. Mumbai
  2. Bengaluru
  3. Delhi
  4. Mysuru

Answer – 4

MCQ based General Knowledge Questions – 07th June 2017 Current Affairs Quiz

1.Who awarded with the Bharat Gaurav Award by NRI community of US

  1. Kapil Sharma
  2. Madhur Bhandarkar
  3. Karan Johar
  4. Shah Rukh Khan

Answer – 2

2. ITF men’s Futures tennis title has won by __________

  1. Leander Paes
  2. Somdev Devvarman
  3. Ramkumar Ramanathan
  4. Rohan Bopanna

Answer – 3

3. Which country has overtakes China to top global retail index

  1. India
  2. US
  3. France
  4. Russia

Answer – 1

4. In which city E-taxi service has launched?

  1. Banglore
  2. Pune
  3. Orrisa
  4. Hyderabad

Answer – 4

5. India slips to ________ spot in IMD’s World Competitiveness list

  1. 38th
  2. 45th
  3. 16th
  4. 21st

Answer – 2

About Swathi

Check Also

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 21 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 21 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 21 April 2018: Are you looking for 21 April 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *