Home > Daily GK Questions > Latest GK: Today’s Top 10 Current Affairs Questions & Answers | 07th December 2017 General Knowledge in Hindi

Latest GK: Today’s Top 10 Current Affairs Questions & Answers | 07th December 2017 General Knowledge in Hindi

07th December 2017 GK Questions

Have Glance overview of Today’s General Knowledge Question & Answers updated for the competitors who are preparing for upcoming govt exams. Note down Latest GK Current Affairs Questions to practice. Refer 07th December 2017 GK Questions, Day to Day Current Affairs shared on this page. Get Daily GK Digest along with sample Current Affairs Quizzes check your knowledge. Our blog will provide Basic General Knowledge Questions in Hindi and English for candidates easy reference.

Latest GK: Todays Top 10 Current Affairs Questions & Answers | 07th December 2017 General Knowledge in Hindi

Daily GK Current Affairs Questions PDF – Today’s Current GK Quiz Updates

Q1. Which of the following country boy has won Children’s Peace Prize

  1. Syria
  2. Saudi Arabia
  3. Russia
  4. Pakistan

Answer – 1

Q2. Which bank has released Fifth Bi-monthly Monetary Policy Statement

  1. Bank of Baroda
  2. State Bank of India
  3. Reserve Bank of India
  4. Canara Bank

Answer – 3

Q3. Which country prince voted as Person of the Year by Time Reader

  1. Saudi Arabia
  2. Bahrain
  3. Bhutan
  4. Monaco

Answer – 1

Q4. Which Indian cricketer has launched UNICEF-ICC’s Adolescent Campaign

  1. Sachin Tendulkar
  2. Anil Kumble
  3. Kapil Dev
  4. Yuvaraj Singh

Answer – 4

Q5. Recently which missile has launched successfully

  1. Agni – IV
  2. Agni – V
  3. Prithvi
  4. Akash Missile

Answer – 4

Q6. Union government unveils Mid-Term Review of Foreign Trade Policy by ______

  1. 2016-2021
  2. 2015-2020
  3. 2025 – 2032
  4. 2032 – 2035

Answer – 2

Monthly General Knowledge Capsule – 07th December 2017 Current Affairs Questions & Answers

Q7. Third DRC-NITI Aayog Dialogue Held in _________

  1. China
  2. Pakistan
  3. Australia
  4. Japan

Answer – 1

Q8. Which State Assembly passes Bill On Death For Rape Of Girls 12

  1. Kerala
  2. Madhya Pradesh
  3. Tamil Nadu
  4. West Bengal

Answer – 2

Q9. Who became the grand champion at GES (Entrepreneurship Summit) 2017 Catalyst Pitch competition

  1. Laura Jeanne
  2. Hannah Dakota
  3. James Paul
  4. Ajaita Sha

Answer – 4

Latest GK: Todays Top 10 Current Affairs Questions & Answers | 07th December 2017 General Knowledge in Hindi

Q10. Who crowned The Miss Supranational 2017

  1. Carina Lau
  2. Jenny Kim
  3. Anita Mui
  4. sung min

Answer – 2

Q11. From which state Surface-to-air missile Akash successfully test fired

  1. Odisha
  2. Karnataka
  3. Andhra Pradesh
  4. Delhi

Answer – 1

Q12. Which of the following has appointed Salil S Parekh as MD & CEO

  1. Infosys
  2. Tech Mahindra
  3. Cognizant
  4. Mind Tree

Answer – 1

Day to Day GK Quiz in Hindi – Top 10 GK Updates 07th Dec 2017 in Hindi

Q13. निम्नलिखित में से कौन भारतीय सिनेमा पर आधारित हाल ही में लॉन्च की गई पुस्तक ‘बॉलीवुड-द फिल्म्स! द सॉन्गस! द स्टार्स!’ के सह-लेखक नहीं है?

  1. एसएमएम अयसजा
  2. करण बाली
  3. राजेश देवराज
  4. गिरीश कर्नाद

Answer – 4

Q14. नीती आयोग और चीन के विकास अनुसंधान परिषद के बीच संवाद का तीसरा संस्करण, डीआरसी-नीती कार्यक्रम संवाद किस शहर में आयोजित किया गया था?

  1. शंघाई
  2. बीजिंग
  3. बेंगलुरु
  4. दिल्ली

Answer – 2

Q15. किस बॉलीवुड सुपरस्टार ने शोबिज राजधानी मुंबई में भारतीय सिनेमा पर आधारित पुस्तक ‘बॉलीवुड-द फिल्म्स! द सॉन्गस! द स्टार्स!’ को लॉन्च किया है?

  1. अनुपम खेर
  2. सलमान खान
  3. अमिताभ बच्चन
  4. विद्या बालन

Answer – 3

Q16.  पंद्रहवें वित्त आयोग ने किसकी अध्यक्षता में नई दिल्ली के नॉर्थ ब्लॉक में अपनी पहली बैठक आयोजित की है?

  1. सुदीपटो मुंडले
  2. अरुण जेटली
  3. एनके सिंह
  4. एम गोविंद राव

Answer – 3

Q17. बनसुर सागर बांध निम्नलिखित में से किस राज्य में है?

  1. ओडिशा
  2. तमिलनाडु
  3. आंध्र प्रदेश
  4. केरल

Answer – 4

Q18. वेनेजुएला के राष्ट्रपति निकोलस मदुरो ने देश के आर्थिक संकट को कम करने के लिए एक नई वर्चुअल मुद्रा को बनाने की घोषणा की है, इस वर्चुअल मुद्रा का क्या नाम है?

  1. पेट्रो
  2. लाइटकॉइन
  3. जीकैश
  4. डैश

Answer – 1

About Swathi

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *