Home > Daily GK Questions > Today GK Quiz and Answers | Get 06th June 2017 GK Questions | Daily Current Affairs Quiz

Today GK Quiz and Answers | Get 06th June 2017 GK Questions | Daily Current Affairs Quiz

06th June 2017 GK Questions

Hello Readers!!! Are you waiting for Today GK Questions? Then let’s have a look at Latest Important GK Questions given on this page. In this section, we have provided 06th June 2017 GK Questions, Latest Current Affairs, and GK Quiz Questions. Get Daily GK Questions and Current Affairs Updates.

Today GK Quiz and Answers | Get 06th June 2017 GK Questions | Daily Current Affairs Quiz

06th June 2017 Latest Current Affairs Quiz Questions and Answers

Q1. Indian Space Research Organisation planned to launch ___________ satellite

  1. Brahmos -II
  2. Agni -III
  3. PSLV C 32
  4. GSLV Mark III

Answer – 4 (GSLV Mark III)

Q2. What is the name of the RCom-Aircel merged wireless company?

  1. Rcom
  2. Aircom
  3. SP Limited
  4. State Joint Venture Company

Answer – 2 (Aircom)

Q3. __________ has won a gold medal at 21st Federation Cup National Senior Athletics Championship

  1. Sudha Singh
  2. Anu Rani
  3. Sarita Singh
  4. Neeraj Chopra

Answer – 1 (Sudha Singh)

Q4. Union Minister Arun Jaitley has cleared_________ bill, and it is to be implemented at July

  1. Value Added Tax Bill (VAT)
  2. Goods and Service Tax Bill (GST)
  3. Excise Tax Bill
  4. Property Tax Bill

Answer – 2 (Goods and Service Tax Bill (GST))

Q5. Soon Indian Army going to allow women for ___________ roles

  1. Legal
  2. Combat
  3. Educational Wings
  4. Medicine

Answer – 2 (Combat)

06th June 2017 GK Questions – Today GK Quiz

1.Who won the Men’s Singles title in the Thailand Grand Prix Gold badminton tournament 2017

  1. Parna Popat
  2. Saina Nehwal
  3. Chetan Anand
  4. B Sai Praneeth

Answer – 4 (B Sai Praneeth)

2. The Theme of World Environment Day 2017 which is observed on June 5th

  1. Connecting People to Nature
  2. Only One Earth
  3. Nature is everything
  4. Small Islands and Climate Change

Answer – 1 (Connecting People to Nature)

3. Recently Space X has launched __________  rocket

  1. Falcon 9
  2. Orion
  3. Skylab
  4. Kilper

Answer – 1 (Falcon 9)

4. For International Institute for Management Development’s (IMD) which country has topped the World Competitiveness list?

  1. Switzerland
  2. Hong Kong
  3. Denmark
  4. Iceland

Answer – 2 ( Hong Kong)

5. Name of the missile test-fired from a mobile launcher at Integrated Test Range at Chandipur in Odisha.

  1. Brahmos – I
  2. PSLV C – 11
  3. Quick Reaction Surface to Air Missile (QR-SAM)
  4. Agni -III

Answer – 3 (Quick Reaction Surface to Air Missile (QR-SAM))

Today GK Quiz and Answers | Get 06th June 2017 GK Questions | Daily Current Affairs Quiz

Today 06th June 2017 General Knowledge Questions and Answers

Q1. On World Environment Day _________ state government plants one crore saplings

  1. Karnataka
  2. Kerala
  3. Punjab
  4. Madhya Pradesh

Answer – 2 (Kerala)

Q2. In which city upcoming BRICS Media Forum will be held from June 7 to 8

  1. Moscow
  2. New Delhi
  3. Beijing
  4. Durban

Answer – 3 (Beijing)

Q3. To which sports Anu Rani is related

  1. Cricket
  2. Hockey
  3. Javelin Throw
  4. Shot put Throw

Answer – 3 (Javelin Throw)

Q4. On which day of June International Day of Innocent Children Victims of Aggression is observed

  1. 5th
  2. 8th
  3. 1st
  4. 4th

Answer – 4

Q5. Which of the following team has won the Union of European Football Associations (UEFA) Champions League title?

  1. Real Madrid Team
  2. Portugal National Team
  3. France National Team
  4. Italy National Football Team

Answer – 1 (Real Madrid Team)

Today 06th June 2017 GK Questions – MCQ based Current Affairs Questions

1.Which State CM has launched mobile veterinary clinic recently

  1. Andhra Pradesh
  2. Telangana
  3. Uttar Pradesh
  4. Karnataka

Answer – 1 (Andhra Pradesh)

2. SBI made Aadhaar number mandatory for all recruit from ____________

  1. August 2nd
  2. July 1st
  3. June 25th
  4. July 15th

Answer – 2 (July 1st)

3. S. Abdul Rahman who passed away recently belongs to which language poet

  1. Urdu
  2. Tamil
  3. Hindi
  4. Bengali

Answer – 2 (Tamil)

4. Uday Kotak has headed ________ committee

  1. SEBI
  2. SBI
  3. RBI
  4. RRB

Answer – 1 (SEBI)

5.Cleaning of sewage lines civil project is inaugurated by ___________ State CM

  1. Assam
  2. Telangana
  3. Punjab
  4. Uttar Pradesh

Answer – 3 (Punjab)

About Swathi

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *