Home > Daily GK Questions > Latest Current Affairs Quiz Questions – Get 05th April 2017 GK Questions | Practice Today GK Quiz

Latest Current Affairs Quiz Questions – Get 05th April 2017 GK Questions | Practice Today GK Quiz

Today 05th April 2017 GK Questions

Here, we have given the General Knowledge Questions 05-04-2017. By reading these GK questions, you can update your General knowledge. Read the current affairs of the particular day & try to answer the questions. It is very important for everyone to know the Daily Current Affairs Updates what are going on. If you are searching for the easy way to gain the knowledge, then this is the correct place. Check 05th April 2017 GK Questions.

Latest Current Affairs Quiz Questions   Get 05th April 2017 GK Questions | Practice Today GK Quiz

Read the Today 05th April 2017 GK Questions and Answers every day to know the updates. Get Daily GK Questions and Current Affairs from this page. Practice and go through the Latest Current Affairs Quiz Updated on this page. Get Day to Day GK Questions.

Day to Day 05th April 2017 General Knowledge Questions

1. Mahendra Singh Dhoni was named the chief executive officer of which company for a day?

  1. Hindustan Petroleum Corporation
  2. Gulf Oil India
  3. Essar Oil Limited
  4. Reliance Petroleum Limited

2. Who took over as the new Deputy Governor of the Reserve Bank of India?

  1. Prasanna Kumar Mohanty
  2. Bibhu Prasad Kanungo
  3. Shri Sunil Mitra
  4. Dilip S. Shanghvi

3. Today, FIFA banned former president of the Guatemala football federation for life due to FIFA corruption scandal. Who is he?

  1. Walter Claveri
  2. Ivan Franco Sopegno
  3. Víctor Hugo Monzon
  4. Brayan Jimenez

4. Who is appointed as Ambassador and Permanent Representative of India to UN, recently?

  1. Rajiv Kumar Chander
  2. Rahul Shrivastava
  3. P. Harish
  4. Ajit Kumar

5. Who has to be chosen for the 2017 UNESCO/Guillermo Cano World Press Freedom Prize?

  1. Khadija Ismayilova
  2. Mazen Darwish
  3. Dawit Isaak
  4. Eynulla Fatullayev
Questions 1 2 3 4 5
Answers 2 2 4 1 3

05th April 2017 GK Questions – Today GK Quiz

Q1.Who appoints Deputy Governor of the Reserve Bank of India?

  1. Government of India
  2. Reserve Bank Governor
  3. President of India
  4. Prime Minister of India

Answer – 1

Q2. 32nd edition of Miami Open Tennis Tournament 2017 has recently held at

  1. Ohio
  2. Pennsylvania
  3. Florida
  4. Michigan

Answer – 3

Q3. Who is the Present Union HRD Minister of India?

  1. Ananthkumar
  2. Prakash Javadekar
  3. Harsimrat Kaur Badal
  4. Maneka Sanjay Gandhi

Answer – 2

Q4. According to property consultant CBRE, World’s 9th most expensive office location is

  1. Beijing (Finance Street)
  2. Hong Kong (Kowloon)
  3. Mumbai (Bandra Kurla Complex)
  4. Delhi (Connaught Place)

Answer – 4

Q5. As per NIRF rankings, Which institute has named as the best higher education institute in India?

  1. Bengaluru’s Indian Institute of Science
  2. Jamia Hamdard
  3. Indian Institute of Technology-Madras
  4. Jawaharlal Nehru University

Answer – 1

Today 05th April 2017 GK Questions and Answers

1.India has promised to provide technical assistance to which country to build a research and training center for the World Trade Organization (WTO)?

  1. Nepal
  2. Afghanistan
  3. Sri Lanka
  4. Bhutan

Answer – 3

2. According to web analytics company StatCounter, internet’s most used OS is

  1. BlackBerry
  2. Android
  3. Windows
  4. iOS

 Answer – 2

3. Under the mission Sagartal se Sagarmatha a team from Indian Navy will climb which of the following mountain?

  1. Kangchenjunga
  2. Nanda Devi
  3. Swargarohini
  4. Mount Everest

Answer – 4

4. Nifty hit new highs above 9200 for the first time, up by how many points?

  1. 65
  2. 62
  3. 64
  4. 63

Answer – 3

5. Which among the following bank has launched the ‘811 banking app’ which is part of the lender’s vision to double customer base in 18 months?

  1. State Bank of India
  2. South Indian Bank
  3. HDFC Bank
  4. Kotak Mahindra Bank
Answer – 4

About Swathi

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *