Home > Daily GK Questions > Daily GK Questions – Practice 04th April 2017 GK Questions | Get Current Affairs Quiz Today

Daily GK Questions – Practice 04th April 2017 GK Questions | Get Current Affairs Quiz Today

Today 04th April 2017 GK Questions

Practice the 04th April 2017 GK Questions Quiz and Daily Current Affairs Quiz to get an idea about the Current Affairs of National and International. Here 04/04/2017 General Knowledge Questions and Answers had been uploaded for the Sake of Government Jobs Seekers. Get Daily GK Questions and Current Affairs Updates. Check Today GK Quiz Questions given on below sections.

04th April 2017 GK Questions – Current Affairs Quiz Today

1.Which bank will become the first bank to integrate Aadhaar offering OTP-based financial services?

  1. Kotak Mahindra Bank
  2. City Union Bank
  3. Karur Vysya Bank
  4. IndusInd Bank

Answer – 1

2. Who lifts ‘India Open badminton championship 2017’ title in Women’s singles category?

  1. Carolina Marin
  2. Koharu Yonemoto
  3. P.V Sindhu
  4. Shiho Tanaka

Answer – 3

3. Union Minister of Railways Shri Suresh Prabhakar Prabhu released the book titled “Indian Railway- The weaving of a National Tapestry” jointly authored by Sanjay Chadha, Vidya Krishnamurthi and

  1. Andy Marino
  2. Rakesh Mohan
  3. Sreedharan
  4. Bibek Debroy

Answer – 4

4. India Surf Festival 2017 will be held in

  1. Chapora Beach, Goa
  2. Agardanda Beach, Maharashtra
  3. Sasithithlu Beach, Karnataka
  4. Ramchandi Beach, Odisha

Answer – 3

5. Who took up the charge as the new Consul General of Dubai, recently?

  1. Vipul
  2. Vanlalvawna
  3. Anurag Bhushan
  4. Navdeep Singh suri

Answer – 1

Today 04th April 2017 GK Questions and Answers

Q1. First ever civilian nuclear-powered submarine designed in

  1. Japan
  2. Russia
  3. China
  4. America

Answer – 2

Q2. Who is the present Union Textiles Minister of India?

  1. Sushma Swaraj
  2. Manohar Parrikar
  3. Smriti Zubin Irani
  4. Uma Bharti

Answer – 3

Q3. Asia’s largest tulip garden is

  1. Yadavindra Gardens
  2. Indira Gandhi Memorial Tulip garden
  3. Brindavan Garden
  4. Rock Garden

Answer – 2

Q4. During release of the book titled “Indian Railway- The weaving of a National Tapestry”, Minister of Railways Shri Suresh Prabhakar Prabhu launched Hi-speed free Wi-Fi services for the visitors at

  1. National Rail Museum
  2. Humayun Tomb
  3. Safdarjung Tomb
  4. Rajpath Lawns

 Answer – 1

Q5. Recently, which country officially recognized bitcoin as currency?

  1. India
  2. China
  3. Japan
  4. Germany

Answer – 3

Daily GK Questions 04/04/2017 – Today GK Quiz

1.Which of the following Chief Minister has been selected for the award of ‘Transformative Chief Minister’ by The US-India Business Council?

  1. Devendra Fadnavis
  2. Mamata Banerjee
  3. Manohar Lal Khattar
  4. N Chandrababu Naidu

Answer – 4

2. How much amount will Haryana government provide to the family whose third girl child was born after August 24, 2015, under the ‘Aapki Beti, Hamari Beti’ scheme for Rs?

  1. 10,000
  2. 21,000
  3. 11,000
  4. 20,000

Answer – 2

3. The first NATO state to launch a “self-contained” cyber command unit is

  1. France
  2. Canada
  3. Germany
  4. United States

Answer – 3

4. Second annual meeting of the New Development Bank (NDB) was held in which country?

  1. India
  2. China
  3. Brazil
  4. South Africa

Answer – 1

5. President of India inaugurated National Skill Exhibition (NSE), Driver Training Institutes (DTIs) in which city of Jharkhand?

  1. Ranchi
  2. Deogarh
  3. Dhanbad
  4. Bokaro

Answer – 2

Day to Day General Knowledge Questions Based on Latest Current Affairs

1.Recently, Which scheme is launched by Indian Govt for power loom sector development?

  1. MegaTex India
  2. CurrentTex India
  3. PowerTex India
  4. ElecTex India

 Answer – 3

2. Hollywood star to be honored at the 60th San Francisco International Film Festival (SFILM) on April 14 is

  1. Amitabh Bachchan
  2. Shah Rukh Khan
  3. Hrithik Roshan
  4. Aamir Khan

Answer – 2

3. Who has been awarded Sydney Thunder’s Women’s Player of the Year, recently?

  1. Harmanpreet Kaur
  2. Sushma Verma
  3. Mithali Raj
  4. Devika Vaidya

Answer – 1

4. The nine-day 15th Mumbai International Film Festival organized by the Films Division (FD), Ministry of Information and Broadcasting in Manipur is on at ____

  1. Kakching
  2. Nambol
  3. Imphal
  4. Thoubal

Answer – 3

5. Which of the following airport has launched “Passenger is Prime (PIP)” programme?

  1. Bangalore International Airport Limited
  2. Cochin International Airport Limited
  3. Delhi International Airport Limited
  4. GMR Hyderabad International Airport Limited

Answer – 4

 

About Swathi

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *