Home > Daily GK Questions > Practice 03rd June 2017 GK Questions | Get Today Current Affairs Quiz Questions

Practice 03rd June 2017 GK Questions | Get Today Current Affairs Quiz Questions

03rd June 2017 GK Questions 

Hello Readers!!! Here is the Today 03rd June 2017 GK Questions and Answers. Check Latest Current Affairs based GK Questions. Go through the entire article to get Today GK and MCQ based Questions. Visit Current Affairs Page in our blog www.govrecruitment.com for Daily GK Questions and Current Affairs.

Practice 03rd June 2017 GK Questions  | Get Today Current Affairs Quiz Questions

Latest 03rd June 2017 Current Affairs Quiz Questions and Answers

Q1.  India and Russia has signed ___________ declaration to enhance co -operation

  1. Department of Science
  2. The Tashkent Declaration
  3. Saint Petersburg Declaration
  4. ‘Joint Declaration’ – implementation of Automatic Exchange of Information

Answer – 3

Q2. Which Minister has announced Second Scorpene Class Submarine Ready for Sea Trials

  1. Arun Jaitley
  2. Naveen Patnaik
  3. Damodara Rao
  4. Suresh Prabhu

Answer – 1

Q3. RBI has appointed ______ as Executive Director

  1. Suresh Menon
  2. Ganesh Kumar
  3. Praveen Raj
  4. Harsha Vardhan

Answer – 2

Q4. In which country 70th World Health Assembly meeting held?

  1. Geneva, Switzerland
  2. Canberra, Australia
  3. Brussels, Belgium
  4. Havana, Cuba

Answer – 1

Q5. Prithvi-II Ballistic Missile Successfully Test Fired in ___________ State

  1. Kerala
  2. Tamil Nadu
  3. Odisha
  4. Andhra Pradesh

Answer – 3

Daily General Knowledge Questions – Get 03rd June 2017 GK Questions Today

1. __________ is the third hole detected by Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory (LIGO)

  1. GW 150914
  2. GW 90562
  3. GW 10256
  4. GW 36567

Answer – 1

2. Following which Institute has got Asia Pacific Quality Network Award 2017

  1. The Council of India
  2. National Council of Science Museums (NCSM)
  3. Institute of Chartered Accountant of India) (ICAI)
  4. National Assessment and Accreditation Council (NAAC)

Answer – 4

3. To improve Global Positioning System which country has launched new satellite

  1. North Korea
  2. Japan
  3. Indonesia
  4. Europe

Answer – 2

4. ___________ Department Secretary has launched Online Annual Performance Appraisal Report (APAR)

  1. Indian Trade Service (ITS) officers
  2. Indian Army Officers
  3. Indian Navy Officers
  4. Indian Republic Officers

Answer – 1

5. Who has appointed as Public Policy Fellow to US ThinkTank

  1. Ronen Sen
  2. Meera Shankar
  3. Nirupama Rao
  4. Subrahmanyam Jaishankar

Answer – 3

Practice 03rd June 2017 GK Questions  | Get Today Current Affairs Quiz Questions

03rd June 2017 GK Questions – Today GK Quiz

Q1. Recently who have won 2017 US Scripps National Spelling Bee competition

  1. Ananya Vinay
  2. Jairam Hathwar
  3. Srinath Mahankali
  4. Sravanth Malla

Answer – 1

Q2. At Rayagada, Odisha who has inaugurated the MITS Mega Food Park

  1. Arun Jaitley
  2. Sekar Babu
  3. Harsimrat Kaur Badal
  4. Suresh Prabhu

Answer – 1

Q3. Which Ministry has launched ‘INAM-Pro +’ Portal?

  1. Ministry of Information and Broadcasting
  2. Ministry of Heavy Industries and Public Enterprises
  3. Ministry of Human Resource Development
  4. Ministry of Road Transport and Highways

Answer – 4

Q4. Mahaswayam portal for job seekers has launched by which state?

  1. Andhra Pradesh
  2. Karnataka
  3. Maharashtra
  4. Madhya Pradesh

Answer – 3

Q5. What is the theme of World Milk Day 2017?

  1. Milk for a healthy life
  2. Milk the best Drink
  3. Raise a glass for milk
  4. Boost energy with Milk

Answer – 3

03rd June 2017 MCQ based General Knowledge Questions

1.Balwant Gargi is famous for  ___________

  1. Actor
  2. Classical Dancer
  3. Classical Musical Instrumentalist
  4. Playwright

Answer – 4

2. For how many new reactors for the Kudankulam Nuclear Power Plant (KNPP) India and Russia signed an agreement.

  1. 5
  2. 4
  3. 2
  4. 9

Answer – 3

3. How much cost is estimated for the two new reactors at the Kudankulam Nuclear Power Plant (KNPP) as per signed agreement

  1. 20,000 crores
  2. 50,000 crores
  3. 60,000 crores
  4. 35,000 crores

Answer – 2

4. _________ has elected as President of the 72nd session of the UN General Assembly?

  1. Peter Thomson
  2. Miroslav Lajcak
  3. Ban Ki-moon
  4. Mogens Lykketoft

Answer – 2

5. Which English will be printed on the new 1 rupee note as the insert letter as Reserve Bank of India going to issue.

  1. I
  2. M
  3. R
  4. L
 Answer – 4

About Swathi

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *