Home > Daily GK Questions > Practice Current Affair Quiz Daily | Get 02nd June 2017 GK Questions | Today GK

Practice Current Affair Quiz Daily | Get 02nd June 2017 GK Questions | Today GK

02nd June 2017 GK Questions

02nd June 2017 General Knowledge Questions and Answers had updated here. Government Jobs preparing candidates have to practice Day to Day GK Questions to improve knowledge. Check Current Affairs on our blog to get Daily GK Questions along with Current Affairs. Go through the below sections to get 02nd June 2017 GK Questions based on Latest Current Affairs Today and Current Affairs GK Quiz Questions.

Practice Current Affair Quiz Daily | Get 02nd June 2017 GK Questions | Today GK

Today 02nd June 2017 GK Questions based on Latest Current Affairs

Q1. Which services are introduced by Indian Railways for Ticket bookings

  1. Train service
  2. IRCTC app
  3. ‘Buy Now, Pay Later’
  4. Wifi Services

Answer – 3

Q2. Recently __________ scheme has being launched by Telangana Government

  1. Water Scheme
  2. E – Digital Wallet
  3. Health cards
  4. Fee reimbursement

Answer – 2

Q3. Ministry of Earth Sciences has planned to launch ____________ by January 2018

  1. Surya Mitra Scheme
  2. Deep Ocean Mission
  3. National Livestock Management Programme
  4. Blue Revolution

Answer – 2

Q4. Which of the following has launched cybersecurity law to ensure security?

  1. China
  2. England
  3. Indonesia
  4. Thailand

Answer – 1

Q5. __________ has resigned as BCCI Administrator Post recently?

  1. Rajeev Shukla
  2. Amitabh Choudhary
  3. Vinod Rai
  4. Ramachandra Guha

Answer – 4

02nd June 2017 General Knowledge Questions and Answers

1.Recently Telangana Solar Plant has launched by _____________

  1. Narendra Modi
  2. Arun Jaitley
  3. Suresh Prabhu
  4. Dinesh Kumar

Answer – 2

2. On which date World Milk Day has observed?

  1. May 25
  2. July 5
  3. June 1
  4. August 9

Answer – 3

3. India has Loses its Fast Growing Economy Tag with ___________ Country

  1. Pakistan
  2. Japan
  3. Sri Lanka
  4. China

Answer – 4

4. Asian Development Bank has signed which bank for $100 million loans to finance solar rooftop projects

  1. Canara Bank
  2. Punjab National Bank
  3. Bank of Baroda
  4. State Bank of Mysore

Answer – 2

5. At the Asia-Pacific Excellence Awards _______________ company has won HR Innovation of the Year Awards

  1. State Bank of India
  2. Google
  3. Tata Motors
  4. Microsoft

Answer – 3

02nd June 2017 Current Affairs Questions – Today GK

Q1. In the ESPN World Fame 100 list, how many Indian got placed?

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer – 3

Q2. For end to end GST compliance support __________ firm has launched DigiGST tool

  1. Snapdeal
  2. EY
  3. Google
  4. Flipkart

Answer – 2

Q3. Who has re-elected as Board of Director of ITTF

  1. Dhanraj Choudhary
  2. Ryu Seungmin
  3. Tony Yue
  4. Thana Chaiprasit

Answer – 1

Q4. __________ Probe NASA planned to launch in 2018

  1. Surveyor program
  2. Mariner Program
  3. Landsat program
  4. Parker Solar Probe

Answer – 4

Q5. Parvathamma Rajkumar as famous as Producer belongs to which film industry?

  1. Tamil
  2. Telugu
  3. Marathi
  4. Kannada

Answer – 4

02nd June 2017 GK Questions – Today Current Affairs Quiz

1.__________ has won the 2017 PEN/Malamud Award for Excellence in the Short Story?

  1. Joy Williams
  2. Deborah Eisenberg
  3. George Saunders
  4. Jhumpa Lahiri

Answer – 4

2.  Between the India and Spain how many agreements have signed.

  1. 7
  2. 5
  3. 8
  4. 3

Answer – 1

3. Fired Intercontinental Ballistic Missile (ICBM) has tested by which country

  1. The United States of America
  2. Canada
  3. England
  4. Japan

Answer – 1

4. For HP Public Financial Management Capacity Building Program World Bank has given ___________ USD amount of loan

  1. 500 Million
  2. 212 Million
  3. 36 Million
  4. 85 Million

Answer – 3

5. ___________ is the new Economic Affairs Secretary of India ?

  1. Tapan Ray
  2. Ashok Lavasa
  3. Hasmukh Adhia
  4. Praveen Nair

Answer – 1

About Swathi

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *