Home > Daily GK Questions > Get 02nd April 2017 GK Questions | Practice Today GK Quiz

Get 02nd April 2017 GK Questions | Practice Today GK Quiz

Practice 02nd April 2017 GK Questions

Here, we have given the General Knowledge Questions 02nd April 2017. By reading these GK questions, you can update your General knowledge. Read the Daily Current Affairs of the particular day & try to answer the questions. It is very important for everyone to know the current updates daily what are going on. If you are searching for the easy way to gain the knowledge, then this is the correct place for you. Here we have given the general knowledge questions based on the 02nd April 2017 Current Affairs. Based on these updates the 02nd April 2017 GK Quiz is also available.

Get Daily GK Questions and Current Affairs Updates

Read the General Knowledge questions and answers every day to know the updates. If you are interested in writing the GK Quiz, then view this and write the quiz. Check the Daily GK Questions and update yourself.

02nd April 2017 GK Questions – Today GK Quiz

1.India signs First Loan Agreement with BRICS NDB for Development and Upgradation of Major District Roads Project in

  1. Andhra Pradesh
  2. Arunachal Pradesh
  3. Uttar Pradesh
  4. Madhya Pradesh

Answer – 4

2.Who is the present Union Ministry of Road Transport and Highways?

  1. Arun Jaitley
  2. Nitin Jairam Gadkari
  3. Kalraj Mishra
  4. Suresh Prabhu

Answer – 2

3.Who has been appointed as Chairman of Central Board of Excise and Customs?

  1. Kaushal Srivastava
  2. Najib Shah
  3. Vanaja N. Sarna
  4. K.V. Chowdary

Answer – 3

4.President Pranab Mukherjee inaugurated the biggest river festival of India, Namami Brahmaputra, in

  1. Assam
  2. Tripura
  3. Orissa
  4. Arunachal Pradesh

Answer – 1

5. Bharat Heavy Electricals Limited (BHEL) has successfully commissioned India’s first 800 MW coal-based supercritical thermal power plant in

  1. Raichur, Karnataka
  2. Trichy, Tamil Nadu
  3. Haridwar, Uttarakhand
  4. Hyderabad, Telangana

Answer – 1

02nd April 2017 GK Questions Based on Latest Current Affairs

Q1.To boost growth in India’s iOS developer community, recently, Apple has announced the opening of its new App Accelerator in

  1. Kolkata
  2. Delhi
  3. Hyderabad
  4. Bengaluru

Q2.Under UDAN Scheme, Govt awards rights to fly 128 routes to five airlines. Which of the following airlines does not got that rights?

  1. Air India
  2. Turbo Megha
  3. IndiGo
  4. SpiceJet

Q3.Who is the present president of BRICS New Development Bank?

  1. N S Vishwanathan
  2. Raghuram Rajan
  3. K. V. Kamath
  4. Urjit Patel

Q4.Who is the director of the film ‘Poorna’, which is based on a true story of Poorna Malavath, the youngest girl to climb Mount Everest on May 2014?

  1. Rahul Bose
  2. Guru Dutt
  3. Ritwik Ghatak
  4. Bimal Roy

Q5.Who has been appointed as the new Vice Chancellor of Nalanda University?

  1. Jayati Ghosh
  2. Deepa Kumar
  3. Bishnupriya Dutt
  4. Sunaina Singh
Questions Q1 Q2 Q3 Q4 Q5
Answers 4 3 3 1 4

Practice Today 02nd April 2017 GK Questions and Answers

1.Nobel Prize for Literature was started in

  1. 1904
  2. 1901
  3. 1905
  4. 1909

Answer – 2

2.The inventor of gay rights rainbow flag who died recently

  1. Betsy Ross
  2. Christopher Gadsden
  3. Morris Harris
  4. Gilbert Baker

Answer – 4

3.Israel has approved the establishment of its first new Jewish settlement in the occupied West Bank in two decades. Who is the present Prime minister of Israel?

  1. Rami Hamdallah
  2. Charles Michel
  3. Reuven Rivlin
  4. Benjamin Netanyahu

Answer – 4

4.Which Indian Film as World’s first feature film to release in 16D?

  1. Judwa 2
  2. Bank Chor
  3. Jagga Jasoos
  4. Reload

Answer – 2

5.Who is the CEO of Apple technology Company?

  1. Tim Cook
  2. Jerry Kennelly
  3. John Donahoe
  4. Frank DSouza

Answer – 1

 

About Swathi

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *