Home > Daily GK Questions > Daily GK 2017 – Latest Current Affairs Quiz of 01st September 2017 | Get Today’s Top 10 GK Questions

Daily GK 2017 – Latest Current Affairs Quiz of 01st September 2017 | Get Today’s Top 10 GK Questions

01st September 2017 GK Questions

Hello Readers!!! Here in the Today’s Section, We have Provided Today’s Top 10 Current Affairs Questions & Answers based on Latest News Updates. Competitors Practice Daily GK Questions which will be helpful for your upcoming Competitive Exams. Have a Look at Today’s 01st September 2017 GK Questions for SSC CGL Online Examination 2017. Read Latest Current Affairs GK Quiz Questions and Download PDFs.

Daily GK 2017   Latest Current Affairs Quiz of 01st September 2017 | Get Todays Top 10 GK Questions

SSC CGL Online Exam Questions 2017 – Daily GK Current Affairs Quiz Capsule PDF

Q1. Which Union Minister has announced NITI Aayog Winners of the Women Transforming India Awards 2017

  1. Sushma Swaraj
  2. Smriti Irani
  3. Suresh Prabhu
  4. Naresh Iyer

Answer – 2

Q2. India conducted Fourth Session of Joint Trade Committee with Which Country

  1. Tanzania
  2. Bulgaria
  3. South Africa
  4. North Korea

Answer – 1

Q3. Recently Which Writer has received 2016 Saraswati Samman

  1. Mahabaleshwar Sail
  2. A.A. Manavalan
  3. Govind Mishra
  4. Veerappa Moily

Answer – 1

Q4. In India World’s First ever Genomeceuticals Range of Products has launched by ____________ Company

  1. Unicity International
  2. Hindustan Unilever Limited
  3. Glasco Company
  4. Dabur

Answer – 1

Q5. Who took over as the Union Secretary of Home Affairs

  1. Rajesh Sharma
  2. Vijay Sekhar
  3. Ram Kumar
  4. Rajiv Gauba

Answer – 4

Q6. Which of the following has appointed as the next High Commissioner of India to Cyprus

  1. Dr.V.K.Vijayan
  2. Dr.Ramesh Kumar
  3. Dr. Narayana Moorthy
  4. Dr.R.K.Raghavan

Answer – 4

Daily 01st September 2017 GK Questions & Answers – Latest Current Affairs News and Highlights

1.__________ Bank receives scheduled bank status from RBI

  1. Equitas Small Finance Bank
  2. Ujjivan Small Finance Bank
  3. Janalakshmi Small Finance Bank
  4. Suryoday Small finance bank

Answer – 2

2. India and ________ to sign MoU for conservation of quake-damaged Pagodas at Bagan

  1. Myanmar
  2. South America
  3. Sri Lanka
  4. Pakistan

Answer – 1

3. Which Institute going to launch Indian Regional Navigation Satellite System (IRNSS-1H)

  1. Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA)
  2. Russian Federal Space Agency (RFSA)
  3. National Aeronautics and Space Administration (NASA)
  4. Indian Space Research Organisation (ISRO)

Answer – 4

Get All Latest Government Jobs Updates 2017

4. 10th India-European Union Counter meeting has taken place for which issues

  1. Trade
  2. Terrorism
  3. Agriculture
  4. Medicines and Health Care

Answer – 2

5. Freyr Energy Tied up with Which Bank

  1. Axis Bank
  2. Karnataka Bank
  3. Dena Bank
  4. Canara Bank

Answer – 1

6. Rs15,000-crore worth road projects has inaugurated in which state by PM Narendra Modi

  1. Rajasthan
  2. Goa
  3. Tamil Nadu
  4. Kerala

Answer – 1

Practice Current GK Quiz of Today’s Current Affairs Questions – 01st September 2017 Asked SSC CGL GK Questions

Q1. Union Cabinet Approved MoU on India and __________ for Industrial R&D and Technological Innovation Fund

  1. Pakistan
  2. Israel
  3. China
  4. North Korea

Answer – 2

Q2. UP-100, the most ambitious which project has now ISO certified

  1. Air Force
  2. Naval
  3. Army
  4. Police

Answer – 4

Q3. How many countries are going to participating in Indian Ocean conference

  1. 35
  2. 30
  3. 25
  4. 40

Answer – 1

Q4. Which State Government has decided to end Interview in Govt Jobs

  1. Andhra Pradesh
  2. Telangana
  3. Uttar Pradesh
  4. Rajasthan

Answer – 3

Q5. ‘Day of Helping Hand’ novel pro-governance initiative has declared by whom

  1. Kesiyar
  2. Chandra Babu Naidu
  3. Sushma Swaraj
  4. Arun Jaitley

Answer – 2

Q6. U-17 World Cup Kochi host city logo has launched by Which State CM

  1. Pinarayi Vijayan
  2. Arun Jaitley
  3. Sushma Swaraj
  4. Narendra Modi

Answer – 1

Q7. ‘PoS’ product has launched by ________

  1. Canara HSBC Oriental Life
  2. Exide Life Insurance.
  3. FDIC Insurance
  4. Bajaj Allianz Life Insurance

Answer – 1

About Swathi

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *